A trip down memory lane

Hej på er!

Jag minns en dag, det var någon gång 1999-2000, då det kom ett brev till mig från Staffanstorps bibliotek om att en bok som jag stått i kö på nu fanns att låna. Jag fattade ingenting, men mamma blev eld och lågor. Hon talade om att den här boken var både slutsåld och att det var flera veckors kö på biblioteken. Du bara måste läsa den! Jag var inte lika övertygad. Äh, trollkarlar och drakar är trams. Bättre med mer vuxna böcker, som typ Tvillingarna. Den där boken gick vidare till nästa på listan.

Månaderna gick och jag funderade inte mer på den där trollkarlen, men mamma (som under stora delar av sin fritid hittas med näsan i en bok) gav inte upp så lätt. Hon fick tag i den där boken och köpte hem den, men jag var fortfarande mer fixerad vid att läsa om Jessica och Elisabeth medan jag dagdrömde om livet som tonåring. Under en semester i vår sommarstuga plockade mamma fram boken igen för att ha som högläsning. Jag tyckte väl att jag var lite för gammal för det där med högläsning egentligen, men jag har två yngre syskon och det var ändå ganska mysigt att sitta invirad i en filt på terrassen, med tända ljus, och lyssna på när mamma läste. Det tog ingen längre stund förrän jag var helt frälst av Harry Potter.

Böckerna har följt mig genom åren. Jag väntade ivrigt på att de svenska översättningarna skulle komma och vi köpte snabbt hem dem. Något tålamod på att invänta högläsningen hade jag inte, utan slukade dem direkt så att resten av familjen kunde ta god tid på sig sen om de ville. (Fortfarande menar jag att det där med fantasy, drakar och trollkonster inte är min grej utan att Harry Potter är undantaget som bekräftar regeln.)

När den sista boken släpptes gick jag på gymnasiet. Mina kompisar började att läsa den på engelska och trots mina förmaningar om att jag inte ville höra någonting om den förrän jag själv läst den hade de väldigt svårt för att vara tysta. I panik bad jag om hjälp att köpa hem den, trots att jag aldrig läst en längre bok på engelska och insåg att det skulle bli en rejäl utmaning. Jag gick inte till skolan igen förrän jag läst ut boken (okej, jag hade svår panikångest på den tiden och gick knappt i skolan ändå, så sannolikheten för att jag varit där oavsett boken var ganska liten).

Innan den sista boken kom bestämde jag mig för att när jag har läst den sista delen, ska jag läsa om alla böckerna från början i ett streck. Det är väl sådär en 12 år sedan nu. När jag i förra veckan satt på motionscykeln i tv-rummet föll min blick på hela bokserien som stod där i hyllan. Innan den här dagen är slut tror jag att jag har klarat en punkt på min bucketlist för februari - läs en bok. Jag hade egentligen inte tänkt ha några årsmål i år, men nog ska jag ha tagit mig igenom alla böckerna under 2019.

Anna

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,
Är jag den enda som inte läst böckerna eller ens sett filmerna? Jag gillar fantasy men inte Harry Potter. Tror det har att göra med att jag inte fick läsa böckerna för mina föräldrar och sen har det bara hängt kvar.
hannafialotta.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, jag trodde faktiskt att alla hade antingen läst böckerna eller sett filmerna men nu när jag läser kommenarerna här så märker jag att ni är rätt många som varken sett filmerna eller läst böckerna 😊
nouw.com/annaskarblom
sweetwords
sweetwords,
Men ohh jag är så pinsam jag har inte sett eller läst Harry Potter =D
nouw.com/sweetwords
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, nej då! Inte alls 😊
nouw.com/annaskarblom
Lillan Kind ,
Åh jag älskar Harry Potter!!❤ Förstår att du fastnade direkt! Det är fantasy när den är som allra bäst!!😁
varapavag.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, men visst är det?
nouw.com/annaskarblom
madelenekirk
madelenekirk,
Tyvärr inget fan om harry potter. Aldrig riktigt förstått mig på dem. Är nog super böcker för de som faktiskt gillar att läsa och gillar harry potter
nouw.com/madelenekirk
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag var ju i rätt ålder när de kom ut och drogs med av nyhetens behag, även om jag var lite svårflirtad 😊
nouw.com/annaskarblom
Jennifer,
Jag har aldrig läst en Harry Potter bok eller ens sätt en av de filmerna 😋
missjennifer.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, filmerna har jag sett hur många gånger som helst 😉
nouw.com/annaskarblom
Michelle ,
Va kul att du gillar Harry Potter själv läste jag tvillingarna och hade hela serien hemma . Det hade varit sjukt kul om de hade gjort den till en serie 💕
www.michellefrandell.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, så kul att du också gillade Tvillingarna. Jag hade inte alla, men väldigt många.
nouw.com/annaskarblom
Amanda ,
Jag håller på att läsa harrypotter böckerna nu super bra är dom tycker jag
malmflood.delacay.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, så roligt! De är verkligen bra 😊
nouw.com/annaskarblom
jenniferlinneaa
jenniferlinneaa,
Är tyvärr inget Harry potter fan alls 😂 men va roligt att du gillar de!
nouw.com/jenniferlinneaa
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, nä alla kan ju inte gilla samma 😊
nouw.com/annaskarblom
Amandizan
Amandizan,
Haha jag gillar fantasy böcker dock har jag inte läst harry Potter kanske ska man gröra det? Har ju sett filmerna😊
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det tycker jag absolut! Filmerna är fantastiska, men där är ändå lite detaljer i böckerna som inte fått plats 😊
nouw.com/annaskarblom
Junitjej,
Jag har inte läst en enda Harry Potter-bok. Jag har heller inte sett filmerna.
www.junitjejen.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag tycke att de är fantastiska allihop!
nouw.com/annaskarblom