Allt eller inget?

Hej där!

Imorse vaknade jag tidigare än planerat och kände mig faktiskt utvilad. Jag tog tillfället i akt och tänkte att jag skulle sätta mig på motionscykeln i källaren när jag fick lite extra tid. Jag brukar alltid sätta målet på en mil och så gjorde jag även idag. Eftersom jag fungerar väldigt mycket som allt eller inget blir det ofta så att jag cyklar betydligt längre när jag väl sätter mig där, men idag ville kroppen inte alls. Efter knappt två kilometer skrek låren av smärta och det susade obehagligt innanför bröstkorgen. Att fortsätta hela milen var knappast ett alternativ, så jag var på väg av. Som sagt, allt eller inget... Innan jag hann avsluta bestämde jag mig för att lite faktiskt också kan vara bra nog ibland, så jag drog ner belastningen på minimum, sänkte tempot och tog mig igenom fem kilometer. Jag kan ju inte direkt påstå att jag har tränat fysiskt idag, men jag fick i alla fall in lite mental träning.

Just det här med att lite är bättre än ingenting alls och att det är okej att inte leverera till 100% är verkligen någonting som jag måste jobba på för att hitta en hållbar balans när det gäller allt egentligen. Jag måste börja se till vad som faktiskt hände och vad jag klarade av istället för att se det som inte blev.

Jag cyklade fem kilometer fast kroppen och huvudet egentligen inte ville alls. Istället för: Fan, nu kom jag inte upp i den där milen jag hade tänkt.

Nu har jag 10 sidor mindre körkortsteori att plugga. Istället för: Suck, bara 10 avklarade. Hur ska jag då orka med de trehundrafemtioelva som är kvar?

Varje krona jag får in på jobbet i kundtjänst är en bonus eftersom det är ett extrajobb. Istället för: Nu har jag fått jobba så lite att denna månadens lön inte blir lika rolig som den förra.

Ja, ni förstår poängen. Givetvis får det inte bli till ursäkter för att slippa undan något eller att ge upp för tidigt, men för mig som ofta hamnar i en "kan jag inte ge allt orkar jag inte ge något"-känsla och som lika ofta ger alldeles för mycket för att jag inte kan nöja mig med det lilla tror jag att det här kan vara väldigt bra att träna på.

Risken finns att det blir många inlägg av den här typen ett tag framöver. Jag nu är inne i en fas där jag inser att jag måste börja jobba med att hjälpa mig själv inifrån och inte bara använda mig av knepet att hålla mig sysselsatt för att slippa fundera. Detta innebär att jag får börja gräva lite i vilka verktyg jag använt när livet har varit tufft tidigare och att kanske försöka hitta lite nya verktyg som fungerar i det läget som jag är i nu. Att skriva har jag alltid tyckt om att göra och bloggen står ganska högt på den listan av saker jag kan göra för att må bra (eller i alla fall bättre) som jag nämnde igår, så kombinationen av det gör att mycket av mina tankar och idéer kan tänkas hamna här. Mest för min egen skull för att få tankarna på pränt, men om jag publicerar på en offentlig plats kanske det kan bli en bonus om någon annan kan ta till sig eller få inspiration på något vis. Vi får väl


Anna

Gillar

Kommentarer

Josefinezimmermann
Josefinezimmermann,
Ha en fin lördag! <3
nouw.com/josefinezimmermann