Best of Kreta

Hallå där!

Som utlovat kommer här ett inlägg med våra bästa tips från Kreta med restauranger, barer och annat som vi har tyckt varit extra bra under resan. Detta är våra personliga tankar och åsikter.

Bästa restaurang (Platanias): En kort promenad upp mot berget i Platanias ligger restaurangen Panorama. Utsikten över havet är fantastisk och maten är ännu bättre. Det enda vi ångrar med vårt besök där är att vi väntade till sista dagen med att gå dit, så att vi inte hann gå dit fler gånger. Lamb in the oven och deras egen baconlindade souvlaki får högsta betyg av oss.

Bästa restaurang (Chania): Om man går en liten bit åt vänster när man kommer ner i Chania hamn ligger där en restaurang som heter Zepos. De vann mig när vi gick fram till menyn blev bemötta av en servitör som bara talade om att han fanns tillgänglig om vi behövde hjälp och sedan tog ett steg tillbaka och lät oss titta på menyn i lugn och ro. Att de sedan hade väldigt sköna stolar att sitta i, fin utsikt över hamnen samt mycket god mat gjorde det till vår favoritrestaurang i Chania.

Bästa drinkarna: Manteio bar ligger i Platanias och bjuder på lite discoljus och liveframträdanden, men framför allt har de väldigt goda drinkar! Vi rekommenderar deras Mango- och Passionsfruktmojitos starkt!

Bästa sportbar: The New Planet/Kompis Place (Platanias). Jag gillar inte inkastare och här är de väl alldeles för bra för min smak, men de drar folk, skapar god stämning och skickar gärna med en burk öl på hemvägen. Här var vi och såg U21-EM förra året och flera matcher i år och vi kommer definitivt att se eventuella framtida mästerskap som krockar med våra semestrar här.

Bäst shopping: Kreta är kanske inte direkt det stället man åker till för att shoppa, men vill man göra det så är det Chania som gäller. Där finns några större butiker som Zara och Bershka samt några mer lokala klädaffärer som jag inte har koll på. Vill man ha märkeskopior av väskor är det ett paradis! Det jag tycker är roligast att shoppa här är lokala grejor som kryddor, olivolja, honung, krämer och tvålar osv. De säljer också mycket fint i läder. Jag köpte mina favoritsandaler på Kreta förra året.

I år bodde vi på Marika Hotel, vilket var mycket bra om än lite väl lyhört och kanske lite väl mycket barnfamiljer för att vara helt optimalt för oss. Det här är nog det mesta i tipsväg jag kan komma på. Det är ju ett optimalt ställe att passa på att njuta och slappna av, så den mesta av vår tid spenderades på stranden eller vid poolen.

Har du besökt något av dessa ställena? Eller har du några andra favoriter? Berätta gärna, för det här var inte vårt sista besök på Kreta.

PS. Man måste äta Tzatziki i Grekland. Det är typ obligatoriskt!

Anna

  • Resor

Gillar

Kommentarer