Brun sotning - steg för steg

Hej på er!

Här sitter jag på jobbet och inväntar en jättestor sminkleverans och är otålig som få. Oftast brukar mina leveranser komma runt 9, men än syns den inte till. Håll tummarna för att den dyker upp snarast!

Idag tänkte jag ge mig på någonting som jag aldrig har gjort här tidigare och dela med mig av en steg för steg på min go to-sminkning just nu. Just det här sättet att jobba på har jag verkligen fastnat för som en bra grund. Det är hyfsat enkelt, ger fin effekt och går att göra både som enklare vardagsvarianter genom att använda en matt eller bara lätt skimrig skugga till de ljusare partierna eller skala upp och göra en festsminking med mer metallic eller glitter.


1. Före. När jag går upp på morgonen börjar jag alltid med att smörja in mig med hudkräm och ansiktskräm. Jag har jättetorr hy och återfuktningen är A och O för att få en bra grund. Jag brukar låta krämerna sjunka in medan jag brygger kaffe och äter frukost.

2. Bas. Jag tycker om att fylla i ögonbrynen först. Just nu behandlar jag dem med serum, i ett försök att få tillbaka lite bryn igen och under tiden undviker jag att plocka dem för att jag lättare ska kunna få till en bra form senare. Därför har jag här bara fyllt i lite lätt med Anastasia Brow Wiz i färgen Taupe och Benefits Gimmie Brow nr 3. för att få lite definition på brynen.

Ögonlocket är grundat med Inglot Eye Makeup Base nr 1 - en krämig lätt tonad primer som jag använder både för förstärka formen på brynet och jämna ut färgen på locket. Här passar jag också på att lägga lite concealer under ögat också för att ge en bra bas då jag kommer att vilja skugga lite där också.

3. Skugga 1. När basen är klar är det dags att börja jobba med ögonskuggorna. Jag kommer att jobba med tre olika nyanser och här börjar jag med den nyans som ligger i mitten av mina tre. Färgen här är Inglots nr 337. Denna jobbar jag framförallt med i globlinjen och i yttre ögonvrån, men skuggar sedan ut den över hela ögonlocket för att få mjuka övergångar mellan färgerna senare. Jag jobbar mycket med skuggan för att inte få några skarpa kanter.

4. Kajal. Båda bilderna ovan är på samma steg. Här har jag använt en brun kajal och målat som en liten vinge på övre franskanten samt markerat ungefär halvvägs från den yttre ögonvrån även på den undre franskanten. Jag använder Peggy Sages Crayon Khôl i färgen Havane. Den pennan är ganska mjuk vilket kommer att underlätta i nästa steg.

För dig som gärna vill använda eyeliner men tycker att det är svårt att få till den där vingen är det här ett perfekt sätt att öva. I den här sminkningen behöver den inte alls vara perfekt, för vi kommer att sudda ut den en hel del i nästa steg, men genom att försöka få till den så bra som möjligt ändå får du gratis övning för att få till en skarpare eyeliner till de gånger du vill ge dig på det.

5. Sota. Nu börjar vi att sota ut kajalen. Jag använder en liten snedskuren pensel samt en uns av mörkare brun ögonskugga och sotar kajalen in mot ögonlocket. Kajalen har fått skapa en form på ögonskuggan att utgå ifrån och jag får en lite mörkare markering längs franskanten. Jag håller mig i den yttre ögonvrån, precis upp mot globlinjen och skuggar ut tills dess att färgen flyter fint ihop utan skarpa kanter. Även längs undre fransraden använder jag den mörkare ögonskuggan för att mjuka upp och sota ut kajalen i den yttre ögonvrån.

6. Concealer. Eftersom jag jobbat med de något mörkare ögonskuggorna vill jag hjälpa det ljusa lite på traven och plockar fram min concealer. Med en liten pensel lägger jag den från inre ögonvrån och tonar ut den mot mitten av ögonlocket så att den fadar ut i min mörkare skuggning. För en enklare vardagssminkning hade man absolut kunnat lägga en puderskugga i samma färg som concealern och vara klar här. Men, jag älskar ju allt vad skimmer och glitter heter så jag kommer att piffa ytterligare.

7. Skimmer. Som pricken över i:et och som nästan obligatoriskt i en Anna-sminkning så är det dags för skimmer. Här har jag stor hjälp av att jag lagt lite concealer i förra steget eftersom en krämig bas gör att skimret får bättre fäste och framhävs bättre. Skimret jag använt är Sirius från Caia Metallics. I samband med detta lägger jag också på mascaran innan jag går vidare och gör resten av sminkningen. Jag koncentrera skimret på den delen av ögonlocket där jag lagt min concealer, men tonar gärna ut den lite över hela ögonlocket. Man kan ju inte få för mycket glitter liksom.


Slutresultatet. Tada! Här har vi sminkningen i sin helhet. Jag har kompletterat med en ganska nedtonad bas, med lite lätt rouge och contour. Ögonen har fått lite lätt touch up med lite highlighter under brynet och i den inre ögonvrån. Till läpparna kör jag en läppenna som ligger ganska nära min egen läppfärg och en mjukt rosa glans.

Nu är det dags för feedback, hörrni! Då det här är en ganska tidskrävande typ av inlägg vill jag ha all input jag kan få för att göra det så bra som möjligt om jag skulle göra något liknade igen. Vad tyckte ni om den här typen av inlägg? Hur var bilderna? Förklaringarna? Upplägget? Var det lätt att följa med? Jag vill veta allt, om alla tankar ni har! Vad var bra och vad kan göras annorlunda?

Anna

Gillar

Kommentarer

Elina,

Så snyggt! Jag är själv jättedålig på sminkning så ett sådant här inlägg är guldvärt!

Jag tycker det var bra bilder och ett pedagogiskt upplägg

detkaosvikallarvardag.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack för din snälla kommentar. Det blir jag jätteglad av att höra.
nouw.com/annaskarblom
Diana Saelöen,

Jag tycker att det var ett jättebra inlägg och bilderna var superfina. Jag tycker det är svårt att få till snygga ”vingar” när jag lägger på kajal så hoppar ofta över det. Något som varit revolutionerande för mig var primern jag fick av dottern. Ögonskuggan sitter som berg hela dagen.

Man lär sig hela tiden så gör hör a fler såna inlägg

nouw.com/fibrolivet
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, så roligt att höra! Primer, framförallt för ögonskugga, är guld värt. Det gör verkligen en enorm skillnad.
nouw.com/annaskarblom
MotherandWife
MotherandWife,

Det blev grymt snyggt. Du är jo duktig 😊 Hade lätt kunnat låta dig sminka mig haha 😊 Hoppas leveransen inte kom allt för sent eller vad man ska säga.

nouw.com/motherandwife
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack! ❤️
nouw.com/annaskarblom
Kamilla,

Härligt inlägg och super fin makeup. Jag fick ett bra tips när jag gjorde browlift senast att använda vitlök och pensla på ögonbrynen så de växer snabbare. Det funkar faktiskt bra

kamillaskamera.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jasså? Vitlök har jag faktiskt inte hört som knep. Vad spännande. Det får jag titta närmare på. Tack för tipset!
nouw.com/annaskarblom
Amanda,

Tyvärr sminkar jag mig alldeles för sällan men jag tycker verkligen att resultatet blev så bra och kul att få se steg för steg hur du gör. 😊

amandizan.wordpress.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Så roligt att du tycker det 😊
nouw.com/annaskarblom
Silverblomma
Silverblomma,

Så bra med steg för steg bilder och fint blev det också, gillar sådana inlägg som är inspirerande

nouw.com/silverblomma
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men så roligt att höra. Tusen tack!
nouw.com/annaskarblom
Fnulan ,

Åh vad snyggt!! Jag längtar tills vi ska ha vår smink-dag så ska jag låta dig lära mig allt. Smart att låta krämen sitta kvar en stund. Det ska jag apa efter. Kramen

www.fnulan.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jaa, jag längtar också! Tänk så mysigt vi ska ha det! Kram ❤️
nouw.com/annaskarblom
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Men vad kul att läsa steg för steg ju 😊 Är värkligen så dålig på att lägga ögonskugga 😊 men vad fint det blev på dej

nouw.com/amandamalmflod
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så roligt att höra. Du får testa nu när du fått lite tips och se om du får till det 😉
nouw.com/annaskarblom
Michelle ,

Det var en fin ögonskugga det är kul med leveranser även om man vet vad det är 😊

michellefrandell.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Ja, visst är det det!
nouw.com/annaskarblom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Haha skönt att höra att jag inte är ensam om att vara otålig när det gäller saker 😉 Kom leveransen? Alltså wow så fint det blev! Så roligt att få se steg för steg också! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Oh, ja! Leveransen kom och den var inte dålig. Jag hade att göra hela dagen sen med uppackningar och att packa om beställningar. Stor kram ❤️
nouw.com/annaskarblom