Dagens frukost: Chiapudding med hallon och lakrits

God morgon!

När väckarklockan ringde imorse var det riktigt tungt, till jag insåg att jag tänkte helt fel när jag ställde den igår och att jag faktiskt kunde sova ett par timmar till utan stress. Det var nog välbehövligt, för huvudet kändes något lättare när jag vaknade andra gången. Lite Alvedon och näsdroppar, så ska jag nog kunna ta mig igenom den här dagen också.

Igår kväll förberedde jag en chiapudding till frukost idag. Provade att smaksätta med hallon och lakrits. Oj, vad gott det blev! Det är en smakkombination som jag älskar så det förvånar mig att jag inte provat det innan. Kommer definitivt att göra detta igen. Recept kommer här:

Ca 1 dl hallon
2 dl vätska (jag hade vanlig mjölk den här gången)
3 msk Chiafrön
1/2 tsk lakritspulver

Eftersom jag inte ville dra fram mixern så sent igår kväll tinade jag hallonen så att de gick att mosa med en gaffel. Blanda ingredienserna och häll upp i skål. Täck den med folie och ställ i kylen över natten. Jag toppade min med hallon och rostad kokos.

Det här blev en rätt stor portion, så nästa gång tar jag bara 1 dl vätska, 2 msk chia och drar ner något på lakritspulvret.


Anna

  • Mat

Gillar

Kommentarer