Dagens frukost: Glutenfria Pannkakor (Recept)

God morgon!

Fördelen med att börja lite senare på dagen är att det finns tid att pyssla ihop en god frukost. Jag fortsätter att experimentera med födelsedagspresenterna från min syster och passar då även på att dra ner lite på intaget av gluten. Fia har läst på och talat om för mig att i stort sett alla som har samma problem med sköldkörteln som vi har, har svårt att hantera gluten. Jag har svårt att tänkta mig att jag skulle sluta äta det helt, men det är ju inte fel att dra ner på det och se vad som händer. Om jag äter pannkakor till frukost en vardag (oftast bananpannkakor i så fall) brukar jag ha bär till, men vi hade lite dåligt med det hemma, så idag provade jag Urtekrams ekologiska jordnötssmör med 99,5% jordnötter (även det ingick i paketet från Fia). Måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad av alltihop. Jordnötssmöret var supergott och känns ju mycket bättre att äta än alla andra varianter som är fyllda med både det ena och det andra. Visst, pannkakorna smakade lite annorlunda om man är van vid vetemjöl men definitivt ett fullt dugligt alternativ om man vill dra ner på gluten.

Idag har jag utgått lite från recept jag hittat på internet, men dragit ner på ingredienserna för att inte behöva stå och steka pannkakor hela dagen samt tillsatt kokossocker och vaniljpulver för extra piff.

Glutenfria pannkakor på ris- och majsmjöl

1/2 dl rismjöl
1/3 dl majsmjöl
1 tsk kokossocker
2 dl mjölk
1 ägg
En gnutta vaniljpulver
Kokosolja till stekning

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och ägget. Vispa och stek! Anna

  • Mat

Gillar

Kommentarer