Det blev så fint

Hej där!

Nu kan vi andas ut. Lite så känns det faktiskt. Först gick vi i flera månader och väntade på att det där jobbiga telefonsamtalet skulle komma och därefter så hade vi fortfarande hela biten med begravningen framför oss. Bearbetat har vi gjort hela tiden, men nu känns det som att vi kan lägga den jobbiga biten bakom oss, ta med oss alla fina minnen och fortsätta gå vidare. Det kommer såklart fortfarande att finnas stunder som kommer att vara jobbiga, men nu är det jobbigaste avklarat.

Vilken fin begravning det blev. Litet och nedtonat, precis som morfar ville ha det. En borgerlig begravning i Lomma kapell, med stora fönster ut mot en liten å istället för ett altare och solen som strålade in över kistan. En väldigt personlig begravning, där min syster gjort en inspelning av Himlen är oskyldigt blå, som spelades i inledningen. Hälsningar från syskon, fru, barn och barnbarn där en liten omskrivning av det brevet jag skrev här lästes upp. Min moster läste upp en dikt. Jag hade med en gurka på kistan tillsammans med blomman. Och så spelades morfars favoritlåt. Rivers of Babylon med Boney M.

Efter ceremonin åt vi smörgåstårta tillsammans. Den maten som varit standard på alla morfars födelsedagskalas. En med rostbiff och en med skaldjur, precis som det skulle vara. Och såklart, chokladbiskvier till kaffet. Vi kusiner som intog barnbordet fick en väldigt mysig stund tillsammans och vi kunde ändå skoja och skratta en hel del. Det kunde verkligen inte ha blivit bättre, under de förutsättningar att det faktiskt var en begravning. Jag är helt övertygad om att morfar satt där uppe och var nöjd.

Nu är det dags att ladda om. Jag ska sätta på mig ansiktet (som min farmor brukade säga) och göra mig redo för att åka in till Malmö och dagens influencermingel. Det ska bli så roligt! Perfekt för att få en bra nystart!

Hoppas att ni får en härlig dag idag!

Anna

Gillar

Kommentarer

Zahraajami
Zahraajami,
clarabergertorres
clarabergertorres,
åh fina du, skönt att det blev ett sånt fint avslut ❤️
nouw.com/clarabergertorres
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
❤️❤️❤️
nouw.com/annaskarblom
IP: 82.99.3.229