Det där med mindset

Hej mina vänner!

Nu har det hunnit gå ett par dagar sedan jag satte mig här senast. Dagarna bara flyger iväg! Den här månaden är verkligen sjukt intensiv. Mycket mer än jag kunnat föreställa mig att den skulle. Jag håller hårt i att vara ledig på min födelsedag, just för att det är den enda dagen på hela månaden då jag inte har saker planerat som innebär att jag måste lämna huset men annars är det saker som ska göras hela tiden. Min räddning är ett par sovmorgnar och någon dag att sluta lite tidigare, men framförallt att tänka på mitt mindset.

Igår satt jag här och skulle skriva ett inlägg om hur jobbigt det är att inte ha några dagar för spontanitet. Om hur fruktansvärt trött och orkeslös jag kände mig. Om hur jobbigt det är att behöva säga nej varje gång kompisarna hör av sig och vill hitta på någonting. Eventuellt har jag ett par dagar ledigt i oktober, men det vet jag inte än eftersom jag måste boka in mina kunder på salongen och mina hemuppgifter inför första examensprovet först. Jag hade döpt inlägget till Världens sämsta kompis. Jag kände mig uppgiven, stressad över att jag inte hinner med någonting, stressad över alla investeringar som behövs göras nu samtidigt som det kommer in mindre pengar än vanligt eftersom jag inte kan ta emot kunder när jag är i skolan... Ni vet en sådan där dag när man bara ser problemen istället för lösningarna.

Innan jag hann publicera inlägget fick jag ett svar från en av mina vänner. Du behöver inte förklara dig. Vi förstår att det är mycket och finns här när du har tid sen. Det där som jag egentligen vet. Det är under en begränsad period som det är så här kaotiskt i schemat. Det är en begränsad period nu där jag inte kommer att kunna vara med på allt som händer. En begränsad period där utgifterna är högre än inkomsterna, men det är en investering för att jag ska kunna leva min dröm sen. Det går ingen nöd på mig, men jag måste prioritera. Jag blev också lite sur på mig själv, för jag ÄLSKAR att vara i skolan. Jag känner mig så hemma i den här världen. Kombinationen av det teoretiska och det praktiska. Att få pyssla och samtidigt kunna imponera med häftiga ord. Att inte känna mig begränsad i hur mycket jag kan utvecklas. Jag markerade inlägget, tryckte på delete och stängde ner datorn. Bytte om från myskläder till någonting lite snyggare att jobba i och satte mig vid sminkbordet för att locka till mitt nyklippta hår med min nya, fina plattång. Jag var helt enkelt tvungen att ställa om mig själv.

Jag fick en kommentar på ett tidigare inlägg om att man måste tänka på att det inte bara är jobbiga och tråkiga saker som kan stressa, utan även när det är för mycket av det goda. I de lägena känner jag att jag måste stanna upp lite och tänka på det absolut viktigaste som min chef på Burger King sa till oss. Ni måste lära er att skilja på stress och högt tempo. Det ligger så himla mycket i det där och det är någonting som verkligen känns passande just nu. (Givetvis inom rimliga gränser) Genom att fokusera på rätt saker så behöver det inte bli jobbigt med ett fullspäckat schema.

Från och med nu tänker jag alltså inte sitta och stirra mig blind på en kalender där varenda dag innehåller noteringar och fundera över när jag får vara ledig nästa gång. Jag ska istället hämta energi i att jag går en utbildning som verkligen inspirerar och att jag har en arbetsplats som jag älskar. När utbildningen är klar och jag kan lägga allt mitt fokus på salongen är det dags att lägga upp en struktur och ett schema som fungerar långsiktigt. Tills dess är det ett steg i taget som gäller. Det kommer att bli sjukt bra!

Brukar ni jobba med att aktivt försöka påverka ert tankesätt inför olika situationer? Har ni några bra tips och idéer? Dela gärna med er!


Anna

Gillar

Kommentarer

Låter fantastiskt att du trivs så bra 😊. Jag jobbar absolut med mitt mindset 😊. Försöker att intala mig själv att varje dag är en bra dag 😃. Det handlar lite om överlevnad 😊
www.saramadeleine.se
Evelina,
Helt rätt, midset är väldigt viktigt! Precis som Sara skriver ovan så försöker jag också tänka positivt 😃
www.evelinarou.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag borde vara bättre på att ändra mina tankar inför jobbiga situationer men det är så svårt.
nouw.com/frökenrödlök