Det där med vardagslivskunskap

Inlägget är i samarbete med Enklare.se

Hej på er!

Jag gillar frågesporter och mina lördagar brukar jag spendera framför Smartare än en femteklassare. När det kommer till frågorna kring Sveriges historia på åk. 5 nivå har jag inte en chans. Jag kan absolut ingenting om svenska kungar och vem som dog var, men jag har klarat mig ganska bra genom livet utan den kunskapen faktiskt.

Jag är helt för att vi har mycket att lära av det som har varit, men tänk så mycket vi förväntas kunna när vi kastas ut i vuxenvärlden som aldrig berörs i skolan. Jag har fördelen att ha föräldrar som har koll på det mesta och är villiga att hjälpa till, men det är många gånger som jag har frågat mig själv hur i hela fridens namn jag skulle ha rett ut det där själv. Bland annat när jag stod inför lägenhetsköp och skulle ta mitt första lån. Jag hade ingen aning om olika typer av räntor och vad som var dyrt eller billigt och hade nog aldrig vågat fatta beslut utan hjälp.

Eftersom det där med vardagslivskunskap inte är ett ämne i skolan, och alla kanske inte har någon i sin närhet har som har möjlighet att hjälpa till, tycker jag att det är otroligt bra när det dyker upp företag och tjänster som kan vara en hjälp på traven i sådana lägen. Enklare.se är ett exempel på ett sådant företag som erbjuder en tjänst där du jämför lån online. På så sätt kan du få förslag från flera olika banker utan att boka in och passa tider till fysiska möten. Tjänsten är gratis och helt bindningsfri. Du får även tillgång till support via mail och telefon. Hur bra?


Anna

Gillar