#Dreams

Hej där!

Vid den här tiden på året för ungefär tre år sedan var jag på väg att gå in i väggen. Jag gjorde det också så småningom, men här någonstans började jag känna en stor stress över väldigt mycket. Över jobbet jag hade, över känslan av att jag stod och stampade på samma ställe och inte kom någonstans, över att inte riktigt veta vad jag ville. Jag bestämde mig för att jag var tvungen att göra någonting för att nå lite personlig utveckling och samtidigt få göra någonting som jag verkligen tycker är roligt. Jag hittade en utbildning till Makeupspecialist på Leep i Malmö. Sex veckor, en dag i veckan i skolan och resten på distans via bilder som skickades in för bedömning. Perfekt för att kunna göra det utan att behöva vara borta från jobbet. Jag skulle bara göra det för skojs skull, för att göra någonting riktigt roligt. Att faktiskt jobba med det vågade jag inte ens drömma om.

Jag älskade det. Under utbildningen började jag känna ett kall som jag inte haft till något jobb tidigare. Men det var ju inte jobb. Det var ju bara hobby. Skolan erbjöd lite rabatter om man valde fler kurser under samma år, och jag kände mig inte riktigt redo att lämna den där skolan redan, så jag tog en kurs till under våren. Fransförlängningar skulle jag ju faktiskt kunna ha som lite extraknäck hemma eftersom jag bara jobbade deltid.

Under tiden som jag gick de här utbildningarna hände allt på en gång. Jag fick förfrågan om att sminka som volontär på en modevisning, jag fick nog och sa upp mig från mitt butiksjobb (utan att ha en aning om vad jag skulle göra härnäst), jag fick erbjudande om att bygga fransar på en salong och frisören som var ansvarig för modevisningen hörde av sig och frågade om jag ville inleda ett samarbete med dem. Med ett fantastiskt stöd från nära och kära, grymma mentorer i salongens ägare och frisören jag fick jobba med och fullkomlig livrädsla kastade jag mig ut och skulle ta reda på allt om hur man driver ett företag...

Förra veckan fick jag ett mail. Det var från frisören som jag jobbat med de senaste åren som kom med de första bokningarna inför nästa år. En i april och en i september. SEPTEMBER! Det var en sådan sjuk känsla... Tre år efter att jag bokade min plats på en makeuputbildning utan att riktigt våga drömma om att få ha det som jobb sitter jag här med ett företag som går med vinst och stadigt ökar och bokningar för brudsminkningar trillar in för ett år framåt. Det här blev en stor morot att våga drömma lite mer och kämpa hårdare för att uppnå dem också. För visst är det så, att mycket händer om man ger sig ut utanför bekvämlighetszonen med en tanke om någonting mer och när det väl börjar synas lite resultat är det mycket lättare att fortsätta.


Anna

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Jag har med varit där, utmattningsdepression 😟
nouw.com/jenniferssynpalivet
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så jobbigt! Det är tungt, men skönt när man kommer ut starkare på andra sidan ☺️
nouw.com/annaskarblom
Emma,
Hej på dig , så fin blogg du har, önskar dig en fortsatt skön kväll och helg.. Mvh Emma..
mittlivsomtransa.com
tsilod
tsilod,
Hoppas du mår bättre idag 🌸
nouw.com/tsilod
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men det gör jag absolut. Nu jobbar jag med någonting som jag verkligen brinner för och trivs jättebra med situationen.
nouw.com/annaskarblom
emmamatildaa
emmamatildaa,
Men vad kul, att ha bokningar så långt fram och att de går så bra. Härligt! Hoppas du mår bättre nu och att du inte faller tillbaka 😊
nouw.com/emmamatildaa
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är jätteroligt ☺️ Jag mår mycket bättre nu och har lärt mig att läsa signalerna innan det går för långt ☺️
nouw.com/annaskarblom
dianalowegren
dianalowegren,
Att få jobba med sådant man brinner för är så härligt! <3 Hoppas du får en bra söndag! Kramar 😊
nouw.com/dianalowegren
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men visst är det. Det blir så mycket roligare då ☺️ Önskar dig också en bra söndag. kram
nouw.com/annaskarblom
ZofieLovise
ZofieLovise,
Det är så värt att satsa på sina drömmar! Riktigt roligt att det går så bra för dig också. 😊
nouw.com/zofielovise
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men det är ju det. Motiverar till att jobba lite extra ☺️
nouw.com/annaskarblom