Drömmen om en riktig vinter

Hej på er!

På onsdagar delar vi i Bloggsupporten ett blogginläggstips för den som vill ha lite inspiration att skriva om. Denna veckans tips är att skriva om sitt drömresmål. Jag har flera gånger de senaste åren varit på väg till Karibien, men det har alltid varit någonting som grusat planerna... Semestrar som inte gått att synka, lägenhetsköp som gjort att ekonomin prioriterats om, MFFs spel i Europa som bytt destination för resan. Även om paradisstränderna, flamingos och de simmande grisarna på Bahamas fortfarande lockar så finns det en helt annan typ av resa som börjat väcka mitt intresse mer och mer.

En och annan sol- och badsemester har jag varit på genom åren, men jag har aldrig upplevt en riktig vinter. (De centimeterna vi, på sin höjd, får här nere i Skåne räknas knappt.) Nu tänker jag mig inte typ en skidsemester i Sälen för, ärligt talat, Anna Skärblom på ett par skidor är nog ett roligare spektakel för andra runtomkring än mig själv. Nej, jag tänker typ ishotellet i Jukkasjärvi, Svalbard eller ett vintrigt Island med isfält så långt ögat når och bad i heta källor. De här resmålen går lite hand i hand med att jag sedan väldigt lång tid tillbaka drömmer om att få bevittna ett norrsken, så bara tanken på en sådan resa är fascinerande. Den här typen av resa har aldrig riktigt varit aktuell, eftersom jag inte har haft resesällskap med liknande intressen. Ett exakt resmål har jag därför aldrig riktigt haft. Inför det här inlägget kunde jag inte låta bli att surfa runt lite och en vinterresa till Island har verkligen seglat upp till toppen av drömresmål. Jag halkade in på den här sidan om Vintern på Island och känner bara att Japp, dit måste jag!

Har du någon plats som du drömmer om att få uppleva?

Anna

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Jag har verkligen också utvecklat en stark önskan om att åka till just Island! Det verkar så OTROLIGT vackert och precis som du skriver så har jag också främst varit på solsemestrar tidigare. Det vore otroligt roligt att bryta av med en resa till ett ställe som Island 😊
nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Visst hade det varit häftigt? Jag känner att det är en upplevelse som man verkligen hade kommit ihåg på ett annat vis.
nouw.com/annaskarblom
Junitjej,
Så många platser man vill besöka! Men ska man tänk apå miljön, ska man helst skippa flyget.
www.junitjejen.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Visst är det så, men drömma kan man göra ändå ☺️
nouw.com/annaskarblom
Fnulan,
Hahaha ja det är synd om oss skåningar. Jag har stått på skidor EN gång, och aldrig mer, så gör detsamma!! Du och jag drar till Island. När?
www.fnulan.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men Malin, vi behöver snön för att åka pulka. Vi kan väl ha snö utan skidor? Har du packat baddräkten och är redo att simma?
nouw.com/annaskarblom
Kamilla,
Ishotellet i Jukkasjärvi skulle jag gärna besöka och sova en natt på. En vän till mig förlovade sig där.
kamillaskamera.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det hade varit helt fantastiskt att få uppleva. Det känns som någonting som verkligen är utöver det vanliga.
nouw.com/annaskarblom
Madde,
Åh,, ishotellet är en dröm för mig också. Nu när man läser om allas drömresor så hittar man ju massa saker man vill göra.
www.nouw.com/madelena
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men visst blir man sugen på att åka iväg till alla möjliga ställen?
nouw.com/annaskarblom
Amandizan
Amandizan,
Du kan gärna få med dig mig på resan skulle själv vilja åka till island och även ishotellet. Var ju mycket snö här tidigare men nu har det mesta regnat bort😔
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Kul att det är fler än jag som lockas av den typen av resor. Tråkigt med snön som regnat bort!
nouw.com/annaskarblom
Johannasoderberg
Johannasoderberg,
Vi håller på att boka nästa resa till florida, så då ska vi även kryssa i karibien, ser verkligen såååå fram emot det. Island är också ett drömresemål, verkligen! Har en kompis som bor i gällivare, så måste ju ta mig upp dit till ishotellet. Åkte förbi där i somras, men nej de vägrade att stanna för att gå in och kika. Besviken, hahah <3 Kram!
nouw.com/johannasoderberg
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men åh, så häftigt att göra en sådan resa. Ser verkligen fram emot att läsa om det sen ☺️
nouw.com/annaskarblom
hanna,
Ja Ishotellet skulle vara jätte härligt o åka til, tänker mig med skotersafari eller få testa hundspann etc. Ett och annat norrskent. Norden har sina spännande resemål också
www.nouw.com/hanilas
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det hade varit fantastiskt! Det finns så mycket att se även här, trots att det är lätt att drömma sig mycket längre bort.
nouw.com/annaskarblom
Annica,
Mitt drömresemål måste vara London och Harry Potter world men jag vill även tillbaka till Assisi i Italen.
mamaannica.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
London för mig är verkligen ett favoritresemål. Där har jag varit flera gånger. Nästa gång får det nog bli en tur till Harry Potter. Dit vill jag gärna!
nouw.com/annaskarblom
Sara,
Maldiverna tror jag, men känner mig lite dubbel där med tanke på att jag inte är superfin och känner att det kanske kostar lite väl mycket.
Å andra sidan så är jag lite ombytlig av mig så om du frågar om en vecka igen så kanske svaret blir ett annat. Skottland och Irland är också med i önskelistan nu när jag tänker efter. Jag tycker att all historia som finns att uppleva där är lockande. Island går nog knappast av för hackor heller, så mycket att se.
www.onyourfeet.blogg.se