Egentid på arbetstid

Inlägget innehåller marknadsföring för mitt eget företag, Beauty by Anna S

Hej på er!

Jag har i tidigare inlägg nämnt att jag har lite fokus på egen lyx den här veckan. Hittills har den bjudit på brynstyling, massage och ett besök hos frisören. Idag hade jag lagt in paraffinbad i schemat. (För er som inte vet vad det är kommer en förklaring längre ner i inlägget). När jag kom till salongen idag fick jag feeling och bestämde mig för att köra hela spa-manikyren istället (eller i alla fall en variant på den eftersom det är svårt att ge sig själv hand- och underarmsmassage). Redan innan första kunden kom började jag förbereda. Jag tände ljus, dämpade takbelysningen och fyllde upp aromabrännaren med lavendelolja.

När jag gjort dagens första behandling och tackat av min kund bäddade jag i ordning britsen, plockade fram en filt och låste in mig på rummet. Radiohitsen som spelats i bakgrunden byttes ut till spa-musik och taklamporna släktes helt.

Jag tappade upp varmt vatten och tvättade av händerna i en neutraliserande handtvål innan det var dags för en peeling. Jag får väldigt torra händer av kylan, så det var ljuvligt att känna hur huden mjukades upp och döda hudceller avlägsnades. Nagelbanden fick vård med nagelbandscreme och olja och därefter var det dags för oljekur och paraffinbad. När händerna var inpackade i paraffin och varma handskar tyckte jag att det var läge att testa en liten förbättring av behandlingen. Istället för att sitta och vänta medan det verkade kröp jag ner under filten på britsen. Tanken var att jag skulle ligga där i tio minuter. Jag vaknade en halvtimme senare. Behandlingen avslutades med en djupfuktande gel och mjukgörande handcreme. Tror minsann att jag ska börja göra såhär minst två gånger i månaden. Så himla skönt och händerna känns som nya efteråt!

Paraffinbad

Innan jag gick min manikyristutbildning hade jag aldrig hört talas om paraffinbad, men wow, vilken grej. Paraffinbad innebär att man får doppa händerna i paraffin som är uppvärmt till 54 grader. När händerna lyfts upp ur badet har paraffinet lagt sig som en mask runt händerna. Därefter packas händerna, med paraffinet på, in i en varm handske och detta får sitta på i ungefär 10-15 minuter. Värmen från paraffinbadet ökar blodgenomströmningen samt öppnar upp porerna och kapslar in värme och fukt i huden, så att huden blir mjuk och sammetslen.

Anna

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Så intressabt inlägg jag har ju samma problem på vintern jag blir jättetorr och måste smörja mig med handkräm
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Handkräm är verkligen räddningen på vintern!
nouw.com/annaskarblom
Therese,
Herregud så mysigt det lät! Jag hade aldrig hört talas om det innan, men det lät ju grymt! Får jag möjligheten någon gång så måste jag nästan testa det. Just händerna är jag sjukt dålig på att ta hand om...
www.theresewiksten.se
IP: 82.99.3.229