Friterade Vildsvin a la Ernst

Hej där!

Förra veckan satt jag och pappa och tittade på Jul med Ernst. Han gjorde friterade vildsvin av vetedeg som såg så himla goda ut, så det bestämde vi oss för att överraska resten av familjen med till söndagsmiddagen. De gjorde succé! Så himla gott! Funderade dessutom utmärkt att värma på lite i ugnen dagen efter även om de såklart var allra bäst. Receptet hittade vi här.

Ingredienser

50 g jäst
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
1,4 liter vetemjöl
150 g margarin

Gör så här

Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska.
Blanda i de torra ingredienserna. Spara lite mjöl till utbak.
Jäses under duk ca 30 minuter.
Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.
Ta ut grisar med pepparkaksformar. Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja. Rulla grisarna i kanel och socker.


Anna

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Men så fina 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Visst ät de? Så roliga och superenkla att göra 😊
nouw.com/annaskarblom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229