En dröm går i uppfyllelse

Hej på er!

Som jag skrev här i förra veckan så hade jag tagit de första stegen mot att uppfylla en dröm som jag haft sedan högstadiet. Tyvärr gick det inte alls som jag hade tänkt och för ett par dagar så kände jag mig riktigt nedslagen och låg.

När den värsta besvikelsen lagt sig började jag fundera över om det fanns andra lösningar än ursprungsplanen. I flera dagar satt jag och gjorde research. Jag har googlat, skickat mail, pratat i telefon, googlat lite till, gjort efterforskningar på Youtube, bollplankat med mina föräldrar, kollegor och vänner. Jag har räknat, legat sömnlös om nätterna och funderat och känt efter.

Idag föll den sista pusselbiten på plats när jag var hos Abbys Naglar och Utbildning här i Staffanstorp och fyllde i en kursanmälan. Den 5 september kommer jag att påbörja min utbildning för att bli Nagelterapeut!

För er som vill veta lite mer följer här en liten om vägen till det här beslutet.

Det där med naglar var nog egentligen det intresset som föddes först när det kommer till skönhetsbiten för min del. Jag träffade en gammal klasskamrat i samband med att jag startade företaget och hon kommenterade då:

Jag är inte ett dugg förvånad över att du jobbar med någonting sådant. Jag kommer ihåg när vi gick typ i fyran eller femman när du alltid hade naglarna på ena handen målade eftersom det var får svårt att måla högerhanden själv.

Drömmen om att bli nagelteknolog föddes tidigt, men då jag genom åren har haft problem med eksem har jag inte vågat mig på det. När jag började äta Levaxin försvann mycket av de problemen och jag vågade mig på att gå en dagskurs i Shellac, som komplement till makeupen och fransarna som jag redan hade. Under de två åren som jag jobbat med det har det inte uppstått några problem alls.

(För er som inte vet så är Shellac en hybrid mellan gelélack och vanligt nagellack som man utför med en manikyrbehandling på naturlig nagel.)

Enda sedan jag startade mitt företag har jag fått väldigt mycket frågor om förlängningar av naglar och nu under våren började jag verkligen att fundera i de banorna igen. Med tanke på hur stor efterfrågan som redan finns känns det som att det skulle kunna vara den avgörande pusselbiten för att så småningom kunna jobba med salongen på heltid.

När jag fattat det beslutet vände jag mig direkt till mina leverantörer av Shellac för att utbilda mig i deras system för gelé också. Svaret? Vi kommer att hålla kurser tidigast till nästa vår, men de kommer inte att vara i Skåne.

Där kändes det som att allting rasade samman. Jag har ju redan lampa. runt 60 olika färger på Shellac och en hel del annat från dem som grund att bygga på samt kontakt med dem sedan tidigare. Dessutom har de priserna som de haft tidigare på sina utbildningar varit bra. Det kändes som det enda alternativet helt enkelt.,

Mitt i min lilla depp började mamma ställa följdfrågor, sådde ett frö och snart satt jag där och läste. Och läste. Och läste. Till slut hade jag ett par olika skolor som jag skickade iväg mail till. Med lite nytändning där så var jag beredd att åka till Halmstad tre gånger i veckan om det skulle behövas.

Det behöver jag inte, för den skolan som jag fick absolut snabbast och trevligast respons från var hos Abby i Staffanstorp. Bara 15 minuters gångavstånd hemifrån! Jag mailade henne på fredagen med ungefär 1000 frågor. På måndagen ringde hon upp med tydliga svar på allt och kommentaren: Om du vill så ordnar vi fram ett startpaket till dig så kan du hoppa på kursen som börjar imorgon. (Jämför det med att vissa skolor ännu inte har svarat mig alls och att det tog över en veckan innan jag fick svar från andra.)

Tyvärr blev det lite kort varsel då det kräver lite planering att vara borta från salongen 3-4 dagar i veckan och dessutom informera kundservice om att jag inte kommer att kunna ta så mycket pass på ett tag. Jag får snällt vänta tills kursstarten i september istället. Den är dessutom bättre upplagd för mig då den är lite mer utdragen med färre dagar i veckan så att det blir lättare att lösa med kunderna på salongen.

Utöver bra kontakt på både telefon och mail fick jag dessutom en inbjudan att få komma dit och titta på hur utbildningslokalerna ser ut, byta några ord med Abby face to face, titta lite på utbudet som de jobbar med, diskutera lite inköpspriser för att jämföra med det märket som jag har nu osv. Det här känns verkligen så himla rätt! JAG ÄR SÅ TAGGAD ATT DET KÄNNS SOM ATT JAG SKA SPRICKA!! (Sorry för caps lock och dubbla utropstecken, men det var nödvändigt)

Det kanske inte är så konstigt att jag varit så trött senaste tiden med tanke på att hjärnan verkligen gått på högvarv fram till det här beslutet...

Bjuder på en bild på mina VM-naglar gjorda på naturlig nagel med CND Shellac och glitter från Lecenté

Anna

Gillar

Kommentarer

katjaziden
katjaziden,
Åh vad roligt för dig!!! Vilken tur att det fanns så nära ❤️
nouw.com/katjaziden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det ska bli så häftigt! Och så otippat att de finns här. Hade ingen aning om det!
nouw.com/annaskarblom
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Guud vad roligt för dig!! 😃
nouw.com/emmaengstrom
Evelina,
Stort grattis!!!😍😍😘
www.evelinarou.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack ❤❤
nouw.com/annaskarblom
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Åh gud vad kul!! STORT GRATTIS FINASTE!!❤️❤️😍
nouw.com/vägentillfriheten
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
TUSEN tack, fina fina du ❤❤
nouw.com/annaskarblom
charlottelinden
charlottelinden,
Men gud vad roligt!!!!!!!! Stort grattis! 😃 <3
nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Eller hur?! Jag är så taggad att det känns som att jag ska spricka! Tusen tack ❤
nouw.com/annaskarblom
ByLisa.se,
Kul, kul, kul 👍😃
bylisa.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det ska det verkligen bli. Längtar så!
nouw.com/annaskarblom
jessicanyqvist
jessicanyqvist,
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack så mycket!
nouw.com/annaskarblom
Matilda Berlin,
Nej vad kul!! STORT GRATTIS finaste <33
matildaberlin.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, fina du! TUSEN tack! <3
nouw.com/annaskarblom
Åh vad kul, grattis 😊
evahle.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla!
nouw.com/annaskarblom
KellyEricsson
KellyEricsson,
Vilka snygga naglar och grattis!!
nouw.com/kellyericsson