Färgkodad kalender

Hej där!

Idag är en sådan där riktig fixardag (igen). Jag ska ut till salongen en sväng ikväll och ta en franspåfyllning och då kan jag tycka att det är rätt skönt att passa på att få saker gjorda under dagen. Dagen är ju redan inbokad som en arbetsdag i kalendern. Det har hunnits med bokföring, planering, fix med flyers till ett kommande event, beställning av produkter, nya bokningar av kunder m.m.

Idag tänkte jag dela med mig av ett litet tips, som jag själv sett till att fixa under dagen. Jag har alltid min kalender med mig, vart jag än går. I den har jag allt. Alla kundbokningar, Martins arbetstider, matcher jag ska se, egna aktiviteter, gemensamma aktiviteter, om Martin ska iväg någonstans... Det händer så mycket hos oss och vi har så olika arbetstider att det är ett måste för att kunna hålla reda på vad som händer. Detta betyder att jag har en kalender som är full av noteringar och det är ganska svårt att få en översikt. Därför har jag idag laddat ner och skrivit ut en veckokalender för resten av året som jag kommer att ha liggande på skrivbordet. (Jag hittade en mall på timeanddate.com som var gratis att ladda ner och som gick att göra lite efter önskemål). I denna kommer jag att använda olika färger för olika typer av aktiviteter. En färg för Martin, en för mina privata aktiviteter, en för jobb på salongen, en för jobb med Forever osv. Här behöver jag inte heller specificera vilka kunder eller behandlingar jag ska ha, utan bara vilka tider jag är borta. På så sätt blir det mycket lättare att få en översikt på hur veckan ser ut och hur mycket tid som faktiskt är jobb och vad som är någonting annat (för visst kan man bli stressad av en full kalender, även om mycket i kalendern faktiskt är roligt och saker man ser fram emot snarare?) Eftersom den kommer att ligga framme blir det också lättare för Martin att kunna kolla lite vilka tider jag är borta. Han har ju vanligtvis noll koll på mitt schema eftersom jag jobbar så oregelbundet och alltid har kalendern med mig.

Har ni provat den här varianten? Eller har ni någon annan lösning som ni gillar?

Anna

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Älskar de här med kalender dock så är jag så otroligt dålig på de, två första veckorna är jag superduktig o använder den o fyller i allt sen så glöms de bort jag "orkar" inte o inbillar mig att jag kommer ihåg allt . Icke ! Speciellt inte som gravid nu, ja glömmer allt o som tur är kommer alla besök till läkaren / bm som påminnelse i sms o allt annat får ja lägga in notiser om i telefonen 🙈eller sätta lappar på kylen !
nouw.com/eschutz
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, jag känner igen det där alltför väl! Jag har alltid haft kalendrar som varit fulla i början av året och sen tunnats ut efter hand. Sedan jag blev egenföretagare kan jag dock inte leva utan den. Det hade varit mycket värre om någon tog den ifrån mig än om de tog telefon eller plånbok 😉 haha!
nouw.com/annaskarblom
eschutz
eschutz,
De funkade bra när ja gick i skolan men sen ja började jobba så Nää haha ! När ja gjorde mktt egna schema så skrev ja ned i kalender men sen ja fick ett fast rullande 6 veckors schema så lyckades jag lära mig till slut de utantill o hade bara ett på kylskåpet för extra koll.
Får nog bli en kalender sen när jag börjar jobba efter mamma ledigheten för o hålla koll på mina tider o dagistider osv men då blir de nog en som får hänga i köket så mannen med har koll vem som ska hämta på dagis osv .
nouw.com/eschutz