Februari - Bullet Journal

Hej på er!

Då hälsar vi februari välkommen. Årets kortaste månad, men en månad då det finns flera väldigt roliga punkter i kalendern. Mormor fyller 75. Det firar vi med att samla familjen för restaurangbesök dagen därpå. Det vankas VIP-kväll hos Re-q här i Staffanstorp där vi ska få se vårens nya färgkollektion och kanske till och med lära oss ett och annat nytt trick. Alla hjärtans dag firar jag på Stadion när Malmö FF tar emot Chelsea i Europa League-slutspel.

Som utlovat ska vi ta och kika in lite i min Bullet Journal för månaden. I januari hade jag ganska många sidor. Jag skrev upp alla månadens blogginlägg och hade tomma sidor för tankar och idéer. Denna gången håller jag mig till två uppslag - månadsöversikten och en bucketlist + habit tracker. Jag har i inledningen gått igenom lite av höjdpunkterna på månaden från månadsöversikten, så vi hoppar direkt in på nästa uppslag.

Månadens bucketlist


  • Läs en bok - Ni som läste mitt inlägg igår vet att detta är en av punkterna som jag inte uppfyllde från januari. I kommentarsfältet fick jag frågan om vad syftet med att läsa en bok var och om det gick lika bra med ljudbok. Jag svarade i kommentaren, men jag tänker att jag tar det här också. Syftet med att ha detta som punkt är att jag alltid har älskat att läsa, men numera är det mobilen och datorn som tar fokus innan läggdags. Syftet med att läsa är att koppla bort skärmar och jobb en stund och ägna mig åt någonting helt annat.
  • Lansera naglar - Ännu en punkt som följer med från januari och som det har kommit fråga på i kommentarerna. För er som inte vet så utbildade jag mig till nagelterapeut under hösten och tog min examen i december. Under december var jag på semester, blev sju och sen kom allt det där med jul och nyår. Jag har alltså inte gått ut och marknadsfört att jag är klar och redo att ta emot nya kunder, så jag tänker mig att jag ska köra någon form av lansering på salongen där jag talar om att jag finns. Skyltar på anläggningen, inlägg på våra kanaler osv.

  • Instagram - 15 bilder - Jag har helt tappat tråden på Instagram. Det vill jag ta upp igen och jag har som mål att publicera 15 bilder under månaden istället för två som i januari.

  • Uppdatera "sidor" - Nu när jag fått igång flytet med att uppdatera bloggen med inlägg så är det dags att fixa lite bakgrundsarbete också. Därför ska bloggens sidor uppdateras med aktuell information och kompletteras lite.

  • 20 x 30 minuter pulshöjande aktivitet - Som jag skrev igår så har jag under denna veckan börjat med 30 minuters pulshöjande aktivitet om dagen, efter lite påhejning av Fnulan. Det känns faktiskt rätt bra. Att säga att jag ska göra det varje dag känns lite för stort och jag känner mig själv så pass väl att om jag säger alla och av någon anledning missar en så finns det en överhängande risk att jag lägger ner och tappar motivationen. 20 tillfällen är en stor förändring från ingenting, så jag börjar där.

  • 25 blogginlägg - Det här var ju ett av målen som jag faktiskt klarade i januari, så vi kör en repris på den. Jag vet ju att det går. Lite svårare blir det denna månaden med tanke på att den är fyra dagar kortare.

Utöver dessa punkter har jag fyllt på med ytterligare några, men dessa är väldigt riktade kring företaget och ingenting som jag känner att jag vill gå ut med här. Som egenföretagare är nästan målen kring jobbet viktigast.

Habit tracker

Jag gör ett nytt försök med min Habit tracker. Det gick ju bra i början på månaden, så denna gången vill jag prova att fullfölja. Den är ganska lik förra månadens, med ett par små förändringar.

Beauty by Anna S, Vatten, Fritid, Blogg och Instagram - ligger kvar precis som det gjorde i januari. Om ni vill läsa mer om mina tankar kring dessa punkter så kan ni läsa om det på Januaris Habit tracker och Bucketlist

Motion - Punkten träning har bytt namn till motion. Träning sätter ganska mycket press, medan ordet motion kan bjuda in till att en promenad också är bättre än ingenting. Här kommer jag att följa 30 minuters pulshöjande aktivitet som jag nämner under punkterna i min bucketlist.

Frukost - I januari hade jag en punkt som hette smoothie. Den heter numera frukost och handlar helt enkelt om att jag ska äta bra på morgonen. Det kan vara en smoothie ena dagen och havregrynsgröt nästa till exempel. Rostad macka med marmelad däremot räknas inte riktigt.

Godis/Läsk - Jag har i nuläget ingen ambition att sluta äta godis och dricka läsk, men att ha med det som en punkt tänker jag att kanske kan göra det till mer medvetna val istället för någonting som sker med automatik bara för att det finns tillgängligt.

Anna

Gillar

Kommentarer

Lovisa ,
Bra mål och vad fint du gjort!
nouw.com/bylolloz
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla!
nouw.com/annaskarblom
Sarah,
Tiden går så sjukt fort :O Vad roligt med födelsedagsfirande och mysigt med restaurangbesök 😊
CheerSarah.devote.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag tycker att tiden har gått väldigt långsamt i januari. Haha!
nouw.com/annaskarblom
Michelle ,
Vilken bra månad det kommer att bli för dej ser det ut som ju 💕 härligt att kunna sätta upp lite punkter att följa .
www.michellefrandell.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det tror jag också 😊
nouw.com/annaskarblom
Amandizan
Amandizan,
Tror att det kommer bli en bra månad. Träning låter så krävande så jag vill inte ens börja haha😂Men mortion låter bättre, mindre krävande. Vad menas egentligen med sidor? Vad är skillnaden mellan inlägg och sidor?
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Inläggen är det som uppdateras löpande, medan sidor kan du ha fast alltid om du till exempel vill att folk lätt ska kunna hitta en "Om mig"-sida eller någotning liknande 😊
nouw.com/annaskarblom
Lexochlogan
Lexochlogan,
Jag älskar ju listor, gör många egna listor även nån typ av månadens. Kul med lite inspiration, precis vad jag behövde. Här är det också bokläsning och lite bloggmål som skall checkas sv
nouw.com/lexochlogan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Härligt att kunna inspirera! Jag gillar också listor i alla former 😊
nouw.com/annaskarblom
Livetsomemelie
Livetsomemelie,
Så många bra mål du har, du är så grym som har så mycket att jobba för! godis vill jag gärna äta men läsk dricker jag väldigt sällan. Önskar jag kunde vara så driven som du 😅
nouw.com/livetsomemelie
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, men så söt du är! Tack snälla! Jag dricker tyvärr för mycket läsk också, men väldigt sällan någon form av alkohol. Det blir läsk på helgerna istället.
nouw.com/annaskarblom
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vilken snygg buller journal du har gjort 😊. Så många bra mål du har 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Så roligt att höra!
nouw.com/annaskarblom
asemartensson
asemartensson,
Du har nånga bra mål. Det är nog jätte bra för en själv att sätta upp mål 😊
nouw.com/asemartensson
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, jag tror också att det blir väldigt mycket enklare när man har någonting konkret att jobba med 😊
nouw.com/annaskarblom
Snabela,
Läsa böcker gjorde jag kopiöst mycket när jag var yngre. Kunde läsa flera böcker i månaden, men nu finner jag ingen ro att läsa böcker, känner att jag inte kan koppla av med det längre som jag kunde göra förr.
nouw.com/snabela
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag känner precis samma. Hoppas att jag kan ändra lite på det nu i februari 😊
nouw.com/annaskarblom
Kirsi,
Alltså jag blir så imponerad av den systematiska organisationsförmågan du visar upp här på bloggen. jag betraktar mig själv som ornasierad och strukturerad - med en ganska härlig inblandning av kaos - men jag har inte kunnat skapa en sån här struktur hos mig. Det är så spännande att se allt det här.
kirsi.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, men så glad jag blir av att höra detta. Jag har ju inga fasta arbetstider och därför inte mycket rutiner i min vardag. Då blir strukturen ännu viktigare för att det inte ska vara kaos överallt!
nouw.com/annaskarblom