Gdansk - Restaurangtips

Hej mina vänner!

Inför resan fick vi massor med bra tips på restauranger i Gdansk. Det tycker jag är så värdefullt, då maten verkligen kan höja eller sänka hela upplevelsen av resan och det är inte alltid så enkelt att veta precis var man ska gå. I Gdansk hann vi med en frukost och en lunch, samt ett litet stopp för att testa goda drinkar.

I detta inlägget tipsar jag om de ställen vi provade och fastnade mycket för. Om ni vill ha fler tips får ni gärna kika i Stena Lines gudie.

Anima Café

Första morgonen, när vi lämnat av väskorna på hotellet, begav vi oss ut på lite upptäcktsfärd med ambitionen att hitta lite frukost. Vi letade upp Anima Café, som låg något avsides från gamla staden. Eftersom det var väldigt mycket folk vid marknaden var det skönt att komma lite utanför.

Vi beställde in Sweet French Toast, vilket var både otroligt gott och Instagram-vänligt. Annika gjorde ett smart val som beställde in en smootihe. Jag och Linda blev lite nyfikna på deras Iced Raspberry Coffee, en islatte med hallonsylt i botten visade det sig. En mycket märklig kombo, som jag har svårt att sätta fingret på vad jag egentligen tyckte om... Men nja, jag skulle nog inte beställa det igen. Tummen upp för maten i alla fall!

Mito Sushi

Ett tips som vi hade fått från Alexandra på Stena Line, som vi alla var helt överens om att vi inte fick missa, var Mito Sushi. Det var en bibel till meny, så det var inte enkelt att välja. Jag som älskar sushi var såklart helt inställd på att det var det jag skulle ha, men när vi satt med menyn och fick syn på anka med honung och ingefära föll mitt val till slut på den istället. Jisses, vilken magiskt god rätt det var!

Om ni gillar asiatisk mat är ett besök på Mito nästan obligatoriskt!

High 5 Terrace Bar

Under vårt besök hann vi även med att testa drinkarna på High 5 Terrace Bar, beläget på Hiltons tak. Det är den högst belägna baren i Gamla staden med härlig utsikt över floden Motlawa.

Här fick vi njuta av solen, goda drinkar och varandras sällskap medan vi reflekterade över vilken fantastisk stad vi fått uppleva. Ni som följer mig på Instagram kanske även fick sett min story om den lilla olyckan som skedde i samband med att vi blev attackerade av en geting.


Imorgon kommer jag att publicera ytterligare ett inlägg. Då får ni följa med till Sopot, med strand, fine dining och ett spännande sammanträffande.

Anna

Gillar

Kommentarer

Idasvardag
Idasvardag,
alltså ALLT ser fruktansvärt gott ut😩😍 och jag är så avis på din underbara resa!
nouw.com/idasvardag
Trisiaa
Trisiaa,
Åh så härliga tips! 😃
nouw.com/trisiaa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229