Hej då, Januari

Hej mina vänner!

Då är det dags att tacka av årets första månad. Jag, som i vanliga fall tycker att tiden rusar iväg, upplever att januari verkligen har varit lång. På ett bra sätt. Det känns som att jag har hunnit med mycket, men ändå har haft tid för återhämtning mellan varven. Det har varit en månad som det har gått framåt både för salongen och framförallt med bloggen. Under förra året sammanfattade jag ofta månaden som gått med en lista som påminde mycket om de jag gör varje söndag, fast lite längre. I år gör jag lite annorlunda. I början på månaden skrev jag ett inlägg med Januaris habit tracker och bucketlist. Därför tänkte jag idag utgå från den och se hur det har gått.

Habit tracker

Det här var första gången någonsin jag jobbade med en Habit tracker. Ungefär halva månaden var jag duktig med att fylla i den, därefter blev det att jag glömde bort det. Det har nog att göra med att den länge låg sidan om sängen, men efter att jag tagit med den till jobbet en dag blev den liggande i väskan. Jag har ändå tillräckligt bra koll för att kunna se tillbaka på resultaten.

Beauty by Anna S - Jobbet med företaget har gått bra. Jag skulle absolut kunna lägga in ett par arbetsdagar till i månaden, men överlag är jag nöjd. Januari är en svår månad i min bransch. Jag var faktiskt lite rädd att jag skulle fylla i för många rutor, men jag har kunnat skärma av rätt bra mellan varven och inte jobbat ihjäl mig.

Träning - Träningen har gått skitdåligt! Fram till i söndags hade jag fyllt i en ruta. I söndags kväll fick jag dock en utmaning av Fnulan. Om jag går 30 minuter pulshöjande imorgon, gör du också det då? Hon följer dessutom upp mig, så hittills denna veckan har jag faktiskt haft 30 minuters pulshöjande aktivitet varje dag i form av crosstrainer, motionscykel eller promenad.

Vatten - Det här har inte heller gått bra. Det följer faktiskt träningen rakt av. De dagarna jag rört på mig mer har jag druckit ordentligt med vatten.

Smoothie - Det höll i ungefär en vecka, sen blev det inte många smoothies gjorda.

Blogg och Instagram - Bloggen har jag varit extremt aktiv med. Jag har haft så kul och börjar verkligen få flyt i uppdateringen. Instagram däremot.. Nja... Två bilder jag jag lagt upp.

Bloggsupporten - Här har jag också skött mig väldigt bra. Bara ett fåtal dagar som jag inte varit aktiv.

Fritid - Jajamen, nästan varje dag har jag haft en stund då jag gjort någonting som inte har med jobb eller sociala medier att göra. Lite slarvigare i slutet av månaden kanske.

Bucket list

  • Gå en elfilskurs - Chek på den! Helt underbart att kunna spara massor med tid och energi på behandlingarna.
  • Läs en bok - Tyvärr inte. Hur svårt ska det egentligen vara att sätta sig med det?
  • Bokföring och momsrapport - Oh yes! Det var till och med klart innan jag publicerade inlägget med månadens bucketlist.
  • Publicera 25 blogginlägg - Det här blir inlägg nummer 28!
  • Lansera naglar - Jag valde faktiskt medvetet att skjuta upp det här lite. De senaste två åren har jag balanserat företaget med andra jobb vid sidan om eller skola, där två dagars sammanhängande ledighet har varit extremt sällsynt. Även om jag fått mycket ny inspiration och motivation så kände jag ett stort behov av att få ta lite tid att landa innan jag varvar upp igen. När jag märkte att jag ändå fick in lite nya kunder och att befintliga kunder ville ha fler behandlingar kände jag att det var värt att avvakta lite.
  • Bygga upp en fotobank - Jodå, en liten bank har det allt blivit. Det är bara att fortsätta att fylla på den nu.
  • Prova ett nytt recept - Kollegorna på jobbet fick bananmuffins med kanel till vårt möte, så check på den!
  • Fixa en ny header - Jo, men visst! Har ni lagt märke till förändringen? Vad tycker ni om den?

Sammanfattningsvis känner jag mig väldigt nöjd med månaden. Jag gillar upplägget för hur jag har jobbat med BuJo:n och med kortsiktiga mål. Jag har verkligen fått tillbaka glöden när det kommer till bloggen och har lärt känna många fantastiska människor den vägen under januari. Återhämtningen som jag har fått har känts mer än nödvändig, men nu börjar jag så smått känna mig redo för nya tag.

Imorgon välkomnar vi februari, så då kommer ett inlägg med den nya månadens BuJo-uppslag och mina tankar inför vad som ska hända under månaden.

Vad har varit er största höjdpunkt under januari?

Anna

Gillar

Kommentarer

Sarah,
Vad roligt att januari har varit en bra månad för dig och att det har gått framåt 😊 Så gott med bananmuffins 😊
CheerSarah.devote.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är verkligen härligt!
nouw.com/annaskarblom
Fnulan,
Habit tracker, vad farao är det? Låter livsfarligt. Det värsta är ju att jag också tvingas ut när jag tvingar dig hahah =) Kul att du kommit igång med bloggen också, Instagram.. suck vad jobbigt det är.
www.fnulan.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, det är livsfarligt! Tänk att behöva se om man verkligen följer de där vanorna man får för sig att man ska införa.
nouw.com/annaskarblom
Amandizan
Amandizan,
Haha jag är också jättedålig på att dricka vatten 😂Vad kul att du har fått upp glöden och att du fixade de mesta😊
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Att det ska vara så svårt! Haha!
nouw.com/annaskarblom
Tess,
Vilken härlig lista! Jag har också velat testa BuJo men har inte tagit tag i det, nu har jag dock fått många bra påminnelser från andra som har skrivit om det 😊 Det får bli dags snart! Kram
tesswaltenburg.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det tog ett tag innan jag kom till skott också, men jag trivs verkligen så bra med konceptet!
nouw.com/annaskarblom
Kirsi,
Schysst att du upplever att månaden har löpt på bra. Jag gillar att du strukturerar upp saker såhär, det blir verkligen överskådligt. Jag måste kolla upp det här med habit tracker, det verkar intressant.
kirsi.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men gör det! Jag tycker att det är toppen!
nouw.com/annaskarblom
sofiefriden
sofiefriden,
Men gud vad roligt, du hann ju med en hel del även om du int hann allt du tänkt dig. 😁
nouw.com/sofiefriden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men precis. Ibland ändras prioriteringarna längs vägen 😊
nouw.com/annaskarblom
sweetwords
sweetwords,
Hon den där Fnulan hon är bra hon, henne vill jag också ha som kompis, hon verkar vara en hjälpande hand =D
nouw.com/sweetwords
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Hon är fantastisk! Lite terrorist ibland som jagar på mig, men det behövs och görs med mycket kärlek 😉
nouw.com/annaskarblom
Anneli @ spinkfinger.com,
Ser ut som att du har fått massa gjort den segaste månaden 😃 Du kan inte läsa när du har lagt dig på kvällen då? Det gör jag. Läste två böcker i januari. Väldigt fin header 😊 Men vad är en habit tracker?
www.spinkfinger.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Att läsa innan läggdags är egentligen ambitionen, men jag går och lägger mig för sent så där behöver jag också göra en liten förändring 😊 En habit tracker är en form av mätsystem där man dagligen fyller i om man har uppfylt en vana man vill följa. Då ser man efterhand om man verkligen sköter sig med de där vanorna 😊
nouw.com/annaskarblom
celinelundqvists
celinelundqvists,
Du har ju ändå hunnit med det mesta! Bra jobbat! Haha jag brukar också alltid glömma bort mina habit trackers!
nouw.com/celinelundqvists
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Haha, så länge jag har den liggande sidan om sängen går det rätt bra. Problemen uppstår om jag flyttar på den 😉
nouw.com/annaskarblom
jenniferlinneaa
jenniferlinneaa,
Va mycket du hjnnit med ändå! Min januari har bara vart en enda stor degklump 😂
nouw.com/jenniferlinneaa
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det har blivit en del 😊 Haha, en stor degklump låter lite mindre mysigt kanske 😉
nouw.com/annaskarblom