Jag gjorde det!

Godmorgon!

Hoppas att ni har sovit gott. För min del blev det inte mycket sömn inatt. Som jag skrev igår inleddes min dag idag med att utmana en av mina största rädslor. Det var alltså inte helt lätt att komma till ro inatt. Men, NU ÄR DET GJORT!

Något av det absolut värsta jag vet så är det nålar och sprutor. Mamma har berättat att hon vet precis när min skräck för detta började. Det var på en vårdcentral i Malmö när jag var i tvåårsåldern. Där var det en sköterska som var väldigt opedagogisk, barsk och hårdhänt som skulle ta ett blodprov på mig. Sedan den dagen har jag drabbats av panik varje gång jag ska ta ett prov eller en spruta. När jag var liten mutade mina föräldrar mig med Polly Pocket eller fina kläder (hade en favorittröja med Belle från Skönheten & Odjuret som jag bestämt vet var en sådan muta) varje gång det var dags, men inte har det hjälp. 26 år senare får jag fortfarande hjärtklappning, gråter och armen ligger och studsar okontrollerat mot armstödet när provet ska tas.

Den senaste tiden tycker jag att jag har börjat känna av symptom som jag gjorde innan jag började medicinera mot underfunktionen i sköldkörteln. Jag känner mig frusen, trött och hängig, har svårt för att fokusera, får väldig muskelvärk i benen på kvällarna när jag ska gå och lägga mig, extremt torr hud... Mycket av det kan ju bero på annat, som vädret till exempel. Kanske inte konstigt att man är frusen och att huden torkar ut när det är minusgrader ute liksom. Nu har det dock gått drygt ett och ett halvt år sedan jag kollade mina värden senast, så det kändes som en idé att kolla så att doseringen av mina mediciner är tillräcklig. Det blir uppföljning med läkaren om två veckor.

Jag måste få lov att ge stort cred till min fantastiska vårdcentral. Jag bytte till Hälsomedicinskt Center i Malmö när jag flyttade dit och sköterskorna där är de bästa jag har stött på. Lugna och sansade och visar full hänsyn till min orimliga rädsla. Nu när jag flyttade till Staffanstorp har det varit lite omständligt att ta sig dit, men i förra veckan flyttade även dem hit (med all personal som fanns på mottagningen i Malmö). Vilket himla flyt jag hade där! Dessutom ligger det precis vid en hållplats för bussarna från Malmö, så jag kommer definitivt att stanna kvar där även när jag flyttar igen.

Att uppdraget är slutfört och jag kan stryka en av punkterna på listan över månadens mål firar jag med pannkakor (dagen till ära pimpade med vallmofrön och vanilj). Nu väntar lite redigering av bilder och förberedelser av inlägg innan det blir jobb på salongen ikväll.

Vad gör ni idag?

Anna

Gillar

Kommentarer

misslindhe
misslindhe,
💪🏼💪🏼💪🏼❤️
nouw.com/misslindhe

Grymt jobbat av dig 😊

evahle.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack fina du!
nouw.com/annaskarblom
Malin,

Men! Vad grymt =) BRA!

malinlidman.vimedbarn.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
AyumuSWE
AyumuSWE,

Super bra gjort. Gillar inte heller sprutor. 😊 💪🏻

nouw.com/ayumuswe
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! 😊
nouw.com/annaskarblom
charlottelinden
charlottelinden,

Bra jobbat!!! <3

nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack, fina <3
nouw.com/annaskarblom
evelinarou
evelinarou,

Bra jobbat! Man ska utmana sin rädslor <3

nouw.com/evelinarou
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack, fina du <3
nouw.com/annaskarblom