Januaris habit tracker och bucket list

Hej på er!

Den 2 januari är, för mig, årets stora fixardag. Då brukar jag köra en storstädning och tvätt, jobba ikapp bokföringen, skicka in momsrapport och avsluta året med det jag gör på egen hand (bokslutet lämnar jag ifrån mig sen för genomgång och eventuella korrigeringar, men jag ser själv till att allt är inlagt och att det stämmer överens med vad som finns på kontot). Kan meddela att jag är lagom trött i huvudet nu!

Som jag skrev igår så har jag inte lagt upp några stora mål för året, utan jag kommer att banta ner det till en bucket list för varje månad, samt följa mina vanor genom en så kallad habit tracker i min bullet journal. (Om någon kommer på en bra, svensk, översättning på habit tracker så hojta gärna till.)

Habit tracker

Min habit tracker är denna månaden utformad som så att jag har åtta stycken mini-översikter på månaden. Var och en av dem står för en specifik punk och varje dag är tanken att jag ska fylla i dagens ruta på de punkterna som jag har klarat av. Tanken är absolut inte att alla måste fyllas i varje dag, utan det är sett som en påminnelse till mig själv och sådant som jag vill kunna följa mina vanor på. Många av punkterna på min säger väl sig själv, men jag drar ändå en snabb genomgång av hur mina tankar går kring det här och varför jag valt att ha med de olika punkterna.

Beauty by Anna S - Mitt eget företag. Här fyller jag i rutan varje dag som jag på ett eller annat sätt har jobbat med företaget. Antingen på salongen eller med administrativt jobb hemma.

Träning - Ju mer jag jobbar med mitt stillasittande och statiska jobb, ju viktigare blir det att hålla igång med träningen.

Vatten - Jag är fruktansvärt dålig på att komma ihåg att dricka, så förhoppningsvis kan det här bli en påminnelse om att få i mig mer vatten.

Smoothie - Jag har väldigt svårt för drastiska förändringar när det kommer till kosten och det är sällan (läs aldrig) jag som lagar maten här hemma. Smoothies till frukost är en god vana som fler här hemma uppskattar och ett bra sätt att få i sig vitaminer.

Blogg och Instagram - Jag har verkligen längtat efter att komma igång med mina sociala medier igen, så bloggen och Instagram får varsin ruta för att jag ska kunna följa hur regelbundet jag uppdaterar.

Bloggsupporten - Som en del av er vet är jag med i admingruppen för Bloggsupporten som jag nämnde i inlägget om mina bloggmål förra veckan. Vi har mycket spännande på gång under våren och jag vill bli mycket bättre på att dela mina länkar där, så det är en punkt som jag själv tycker är väldigt spännande.

Fritid - Den här punkten känns nästan som den viktigaste. Nu när jag går in för att satsa på mitt eget till 100% kommer det att bli väldigt viktigt att jag tillåter mig själv att koppla bort företaget och sociala medier helt och hållet emellanåt. Det kan till exempel vara att se en film, läsa en bok eller träffa en vän

Bucket list

Min bucket list för januari är väldigt blandad. Där är punkter som rör egentligen allting som jag sysslar med. Jag kommer inte att dela med mig av riktigt alla punkter, då där finns några som jag helst håller för mig själv, men en liten lista ska ni i alla fall få ta del av.

  • Gå en elfilskurs - Den här kursen är redan inbokad och kommer att genomföras om drygt två veckor. Det kommer att spara mig så mycket tid när jag gör naglar, jämfört med att fila precis allting för hand. Dessutom sparar det på kroppen också. En väldigt viktig investering för företaget.
  • Läs en bok - Det blir en hel del tid framför dator, tv och mobil så i januari vill jag släppa skärmen lite mer och läsa en vanlig, hederlig, bok. Vilken vet jag inte än, men minst en ska det bli!
  • Bokföring och momsrapport - Den här kan jag faktiskt redan checka av! Så skönt att vara ikapp!
  • Publicera 25 blogginlägg - Mer än vad jag gjort på hela hösten, men nu kör vi!
  • Lansera naglar - Jag har inte gått ut och marknadsfört att jag börjat jobba med naglar ännu, då jag efter slutprovet har varit på semester, legat hemma sjuk och varit julledig. Under januari ska jag se till att köra en lanseringskampanj.
  • Bygga upp en fotobank - För att underlätta spontana blogginlägg vill jag se till att bygga upp en ny fotobank så att jag inte bara behöver gå in och använda gamla och (för mig) oinspirerande bilder som använts flera gånger förr.
  • Prova ett nytt recept - Som sagt, jag lagar aldrig mat här hemma. Denna månaden vill jag antingen prova att laga en ny maträtt eller baka någonting kul. Jag fick en spännande bok med recept i julklapp där det finns saker jag skulle vilja prova.
  • Fixa en ny header - Det känns som att det är dags för någonting nytt, så det ska jag också ta tag i. Har dock inte riktigt någon bra idé på hur jag vill ha det än.


Det här är min första Bullet Journal någonsin, så det är inte direkt någonting avancerat. Jag köpte en billig variant av anteckningsblock på Adlibris då jag ville prova konceptet med prickade blad. Pappret är ganska tunt, så tyvärr lyser det igenom lite. Denna används för att experimentera lite, så när jag är inne i det köper jag nog en bättre variant av block. Om ni känner till bra block, med tjockare papper, så får ni jättegärna tipsa mig!

Anna

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Åh, jag älskar att läsa sådana här inlägg! Blir så motiverad och inspirerad själv 😊 Det där med vattendrickandet behöver jag också bli bättre på. Jag dricker bra när jag tränar men dricker väldigt dåligt hemma.
nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, så roligt att kunna inspirera. Märkligt hur svårt det ska vara med det där vattnet. Inte ens nu när jag har skrivit ner att jag ska bli bättre på det kommer jag ihåg tt dricka.
nouw.com/annaskarblom
Jag är också dålig på att dricka vatten... Fattar inte att det ska vara så svårt...
evahle.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Visst är det märkligt? Inte ens nu när jag har det som ett konkret mål och ska fylla i den där lilla rutan varje kväll får jag det gjort..
nouw.com/annaskarblom
Amandizan
Amandizan,
Jag är lika dålig på att dricka vatten borde bli bättre på de med. Du har bra mål för januari och läsa en bok är så mysigt👌
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så många av oss som verkar ha svårt för det där med att dricka vatten. Skönt att inte vara ensam om det i alla dall 😉
nouw.com/annaskarblom
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Låter som en bra månad! Ja, ju mer man sitter still ju viktigare är det att röra på sig, Det är svårt eftersom man helst vill slapna av när man kommer hem från jobbet. Men vad roligt med en elfilskurs. Hade ingen aning om att man kunde gå det. Lycka till! 😃 // Petra Elisabeth
nouw.com/petraelisabeth
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men precis. Det är inte helt enkelt att komma igång. Hoppas att jag kan lyckas få in lite lunchträning istället så att man kan slappna av när man kommer hem ändå 😊
nouw.com/annaskarblom
Madde ,
Har tänkt flera gånger på detta med en fotobank för att bara kunna plocka fram. Nu blev jag riktigt motiverad på att sätta igång med en. Tycker ändå att du har bra mål inför den här månaden.
www.nouw.com/madelena
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så kul att kunna motivera! Jag tror att det kan vara en riktigt bra grej för att få lite flyt i uppdateringen 😊
nouw.com/annaskarblom
Sara,
Fotobank? Men ååååh att jag inte tänkt på det, du, den copycattar jag den idén! Att jag inte har tänkt på det förut? jag får en sån här ”duuuuh-känsla” nu. En Byllet har dessvärre stått på min to-do-list hela hösten men jag har inte tagit mig för det än, men ny tid -ny strid, va?
www.onyourfeet.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, så roligt att kunna inspirera lite där. Jag tror faktiskt att det kan vara riktigt bra att ha ett litet lager med bilder så att det blir lättare att skriva när andan faller på 😊
nouw.com/annaskarblom
Ida,
Duktig du är som gör bokföring själv, jag lämnar ifrån mig precis allt till min revisor 😃 haha
Härliga små listor du har, ordning på dig 😃 <3
www.blogg.loppi.se/idatuovinen
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag tycker att det är rätt mysigt och sitta och fixa med det, så länge jag ser till att göra det regelbundet och inte sitter med hela kvartalet att ta igen 😉
nouw.com/annaskarblom
sofialjohansson
sofialjohansson,
Vilka underbara listor! Mycket spännande saker du har framför dig☺️
nouw.com/sofialjohansson
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är mycket att se fram emot nu 😊
nouw.com/annaskarblom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh verkligen en härlig och intressant lista! Åh jag är också verkligen kass på att dricka vatten, det håller ett tag att jag dricker bra men sen så blir det lika igen haha 😊
nouw.com/sofialissmyr
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, så skönt att höra att jag inte är ensam om den. Inte ens nu när jag försöker aktivt att tänka på det blir det av.
nouw.com/annaskarblom
joywesterberg
joywesterberg,
Åh vilka bra listor! Listor gör livet såå mycket enklare, haha. Himla fin bullet journal även!
nouw.com/joywesterberg
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, ja jag hade inte klarat mig utan listor. Tusen tack 😃
nouw.com/annaskarblom