Kvällens middag: Kassler med aprikossås och dragonris

Hej på er!

Som jag nämnde tidigare idag så vill jag prova mycket mer nya recept i år. Jag passade på redan idag och gjorde kassler med aprikossås och dragonris. Jag utgick från ett recept ur Vår Kokbok som jag fick i studentpresent för ett antal år sedan, men gjorde lite ändringar efter eget tycke. Nedan följer min version av receptet.

Dragonris:

Ris kokas enligt instruktionerna på paketet.
Stek finhackad purjolök och en vitlöksklyfta i lite matfett. Tillsätt dragon och persilja efter smak och tycke. Blanda ner i det färdigkokta riset.

Aprikossås:

En burk konserverade aprikoser
ca 4 msk Mango chutney
En vitl��ksklyfta
2 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Curry

Häll av aprikoserna, men spara lagen, och kör dem i en mixer. Blanda alla ingredienser och låt koka upp under omrörning. Smaka av och krydda efter behag.

Kasslern skivade jag bara upp och stekte lite på var sida och serverade slutligen allt med lite Hericot Verts.


Anna

  • Mat

Gillar

Kommentarer

FruJarl
FruJarl,
I år ska jag också lära mig laga och testa ny mat! Har du något bra tips på hemsida? 😊
nouw.com/frujarl
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så spännande! Hemsidor har jag inte så bra koll på faktiskt. Jag samlar inspiration från bloggar, fysiska kokböcker om jag råkar komma över någon sådan, tidningar som kommer hem i brevlådan (typ Coops medlemstidning). Min syster har ett bra instagramkonto där hon lägger ut recept (fiafixar) så henne får jag också lite tips ifrån 😊 Du får kika in här med jämna mellanrum. Jag brukar lägga upp när jag lagar någonting nytt!
nouw.com/annaskarblom
FruJarl
FruJarl,
Spännande! 😊
nouw.com/frujarl