Lär känna Max

Hej på er!

När Nappe fyllde år i maj svarade jag på en lista om honom. Idag tänkte jag att ni skulle få lära känna min andra hund, Max. Även om det inte var jag som tog beslutet att skaffa honom så har han ändå funnits med sedan långt innan jag flyttade hemifrån och vi bor ju tillsammans igen nu, så han är också min. Min fina fina lillebror!

1) Vad heter ditt djur?

Max. Lord Max Atlas, till och med.

2) Vilken ras?

Soft Coated Weathen Terrier

3) Hur länge har du haft djuret?

Vi skaffade honom sommaren 2008, så i tio år.


4) När och varför fick du ett djur?

Som sagt var det sommaren 2008. Min mamma hade velat ha hund i många år, men pappa var inte lika inställd på den tanken. Mormor och morfar hade en hund, Molle, som mamma var otroligt fäst vid. När han gick bort 2008 bestämde hon sig för att nu var det faktiskt hennes tur. Pappa gav med sig till slut och Max fick flytta in. (Pappa har alltid varit den som varit mest skeptisk till besluten att skaffa hund i början, både när det kommer till Max och Nappe. Ni kan ju gissa vem som är den största favoriten för dem nu, som ger dem mest extra godis och har en hund i knäet varenda kväll...)

5) Hur gammalt är djuret?

Max blev 10 år i februari


6) Några udda saker med ditt djur?

Han älskar konstgräs. Varenda gång vi går förbi lekplatsen vill han ta en sväng in och "lurva" runt på konstgräset. En annan cool, och lite udda sak, är att Max är en Lord. För ett par år sedan kunde man köpa en bit mark tillhörande ett slott i Skottland där pengarna gick till att rusta upp den gamla byggnaden. Genom att köpa den här marken fick man även rätten att kalla sig Lord eller Lady. Jag och pappa tyckte att det här var en kul grej och köpte till alla i familjen, inklusive Max. Därav Lord Max Atlas Skärblom.

7) Kan ditt djur några trix?

Sitt och ligg kan han såklart. Och high five. Han är världens snällaste och mysigaste hund, men det där med trix är inte hans starkaste sida.

8) Några favoritminnen med ditt djur?

Även i Max fall så är det starkaste minnet första gången vi träffades. Max var fem månader när han kom till oss, då uppfödaren egentligen tänkt behålla honom, men insåg att det skulle bli för mycket med fyra vuxna hundar och dessutom ha kennel. Jag, mamma och pappa åkte ner till Rydsgård för att se om den där Max kunde vara en potentiell familjemedlem. Faktum var att vi nog hade bestämt oss för det redan när vi satte oss i bilen. Vi hälsade på Max och blev charmade alla tre. Mamma och pappa gick för att diskutera med uppfödaren och jag stannade kvar ute i trädgården tillsammans med Max och de andra tre hundarna i familjen. Under hela tiden satt Max och tryckte vid mina ben och vi var nog rätt överens båda två om att vi skulle bli syskon.

9) Har ditt djur något smeknamn?

Maxen, stora lunsen, kompis, lillebror. Johan (min biologiska lillebror) kallade honom för Maximus ett tag, men är osäker på om det fortfarande hänger i.

Har ni några husdjur? Har du något särskilt minne med dem? Berätta gärna om det i kommentarerna.

Anna

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Åh, en sån finis! <3
nouw.com/charlottelinden
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vilket roligt inlägg och så söt 😊
nouw.com/sofialissmyr
axdal
axdal,
herregud vilka fina hundar.. och kul form på inlägget.. 😊
nouw.com/axdal
Idasvardag
Idasvardag,
åh så underbart fin!😍
nouw.com/idasvardag
Trisiaa
Trisiaa,
Såå gullig!!
nouw.com/trisiaa
sofialjohansson
sofialjohansson,
Oh, så roligt inlägg!☺️
nouw.com/sofialjohansson
rockyourlife
rockyourlife,
Härligt att läsa! ☺️ Vi har 2 marsvin, som är mina barns och innan hade vi 2 akvarier, men jag gav bort akvarier då jag kände att jag måste ta bort vissa måsten för att orka med allt annat. Men vill skaffa akvarium igen I framtiden ☺️
nouw.com/rockyourlife
ByLisa.se,
Men ballt, så då är du alltså en Lady!? 😃Eller bör kanske säga Ni då? 😉
bylisa.se
Fröken Rödlök ,
Vad länge du haft honom 😉
www.frokenrodlok.se
Zahraajami
Zahraajami,
Vad mysigt med en vovve hemma 😍
nouw.com/zahraajami