Lunchdejt och förändring

Hej på er!

Jag kan inte minnas senast jag satte mig med datorn i sängen, helt avslappnat och bara för att inspirationen föll på. Det känns som att jag börjar få tillbaka glädjen och motivationen för att blogga igen och det är verkligen så roligt. Jag har saknat det väldigt mycket, men det har liksom tagit stopp redan innan datorn har hunnit starta upp.

Dagen idag har varit fantastisk. Jag tog mig upp i tid, sminkade mig (för första gången på, vem vet, hur länge) och begav mig in till Lund. Där möttes jag upp av min syster för en lunchdejt. Vi hade tänkt prova en sushibuffé som mamma pratat om länge, men när vi väl kom dit blev vi inte särskilt imponerade och dag oss istället ut på en liten promenad i jakt på någonting annat. Vi ratade ett antal ställen på vägen och hamnade till slut på Zen, som vi vet är ett säkert kort. Det blev både sushi och Yakiniku Bao. Satan i gatan, så gott det var.

Utöver lunchen hann vi med att gå och titta lite i affärer och prata massor. För första gången på länge kändes det som att jag faktiskt var närvarande i stunden, lyssnade aktivt på vad hon sa och pratade utan att hänga upp mig och tappa fokus. Även Fia påpekade att hon upplevde att hon börjar känna igen mig igen.

Under eftermiddagen dukade jag upp en liten nagelstudio här hemma och fixade mammas naglar innan alla grejor åker ut till salongen imorgon. Det var första gången jag gav mig på en påfyllning på egen hand och tja, man kan väl säga att jag lärde mig ett par saker att tänka på till nästa gång... Efter många om och men lyckades jag i alla fall få till ett resultat som kommer att se bra ut när jag har fått lägga på lite lackgel imorgon. (Uppbyggnaden av nageln blev bra, men jag var mindre nöjd med den franska kanten så den ska målas över)

Som rubriken lyder, och som en del av er kanske har läst på Instagram redan, så har jag gjort en förändring i dagarna. När jag under förra veckan började berätta för mina kunder att jag är redo att ta emot nagelkunder började mitt schema att fyllas på direkt. Även söndagens SPA-dag på salongen blev en stor succé och efterfrågan på att vi fortsätter med sådant är högre än vi någonsin vågat hoppas på. När jag satt och fyllde i min månadsplanering för resten av året såg jag att nästan varenda dag i december redan börjat bokas upp. Igår fattade jag därför beslutet om att avsluta mina uppdrag med LM Event. LM har haft en grymt bra höst och är verkligen på uppgång. När jag nu går in i en ny fas med min salong och ska jobba mot mitt slutprov så känner jag inte att min tid och ork räcker till för att ge det engagemang som krävs på alla plan. Det har varit en fantastisk erfarenhet och otroligt roligt att jobba med Katja och Linda, men nu är det dags att styra om fokus och ge allt för att bygga upp min egen business.

Att gå i skolan tre dagar i veckan och tillhörande hemuppgifter, jobba med LM och samtidigt driva ett företag där jag sköter allt från behandlingarna till bokföringen och allt däremellan på egen hand har varit alldeles för tungt. Huvudet har dragit iväg i olika riktningar hela tiden och jag har haft otroligt svårt för att fokusera på det jag gör. När jag har suttit vid datorn och jobbat har jag funderat på vad som är skillnaden på eponychium och hyponychium, när jag har filat smile på den franska manikyren har jag funderat över om det börjar bli dags att beställa mer franslim och när jag byggt fransar har jag funderat över de där mailen som jag inte hunnit svara på ännu. Jag har helt enkelt tagit mig vatten över huvudet.

Jag kommer att sakna både skolan och LM, men det känns helt rätt att lägga all energi på salongen nu. Peppad av resultatet på manikyrprovet, alla nya bokningar och värmande ord från gästerna i söndags så gäller det att ta tillvara på den vågen av medgång. Det är bara att tuta och köra, och någon gång däremellan koppla bort allt och bara leva i stunden.

Imorgon väntar en intensiv dag på salongen, så det är hög tid för mig att slå ihop laptopen och få några timmars sömn.

Vi hörs mycket snart igen!

Anna

Gillar

Kommentarer

Fröken Rödlök,
Vilken mysig dag! Jag tycker det är jätteroligt att du är tillbaka med bloggande, du har vart saknad. Men förstår att du inte prioriterat det nu när du haft så många andra bollar i luften =)
www.frokenrodlok.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, så glad kag blir! Vilken bra boost för att fortsätta att hålla igång nu!
nouw.com/annaskarblom
sofialjohansson
sofialjohansson,
Jag tror att du gjorde rätt sak i att avsluta med LM, man kn inte göra för mycket saker på samma gång. Ta hand om dig!☺️
nouw.com/sofialjohansson
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men precis! Det är ju så. Ibland är det bättre för alla inblandade att erkänna sina begränsningar och inte göra allt på en gång 😊
nouw.com/annaskarblom
Bylisa.se,
Ja, jag blev lite överraskad när jag såg på Insta, men förstår verkligen! Klart du ska satsa!! 😊
bylisa.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det känns verkligen som att det är helt rätt läge för det nu så det är bara att köra!
nouw.com/annaskarblom
charlottelinden
charlottelinden,
Jag tycker att det låter som ett sunt och vettigt val faktiskt! Ingen är en superhero som kan ha alldeles för mycket på sina axlar. 😊
nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, jag känner verkligen det var ett bra beslut också, även om det var ett tråkigt beslut att ta 😊
nouw.com/annaskarblom
Det låter onekligen som du gjorde rätt val 😊. IBland behöver man helt enkelt sålla undan något eller några saker för att hitta rätt 😊
www.saramadeleine.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Det är så roligt att du är tillbaka igen, din blogg är grym. Låter som ett väldigt bra valm skönt att du kom fram till detta. 😊
nouw.com/sofialissmyr
Det såg gott ut 😊 Verkar som en härlig dag!
evahle.se