Makeup - Fyra år senare

Hej på er!

Häromdagen satt jag och bläddrade igenom gamla Instagram bilder och upptäckte att det just idag har gått fyra år sedan jag gjorde min första läxa på min makeup-utbildning. Jag utbildade mig på Leep i Malmö vintern 2015. Jag hade börjat vantrivas ganska ordentligt på mitt dåvarande jobb och kände att jag var tvungen att göra någonting helt annat för att ha en hobby som skingrade tankarna. Innan min utbildning använde jag på sin höjd mascara och kajal, men ingenting annat. Jag kom alltså dit helt utan förkunskaper. Eftersom jag inte hade minsta tanke på att det här så småningom skulle bli en del av mitt jobb hoppade jag på första, bästa och billigaste utbildning jag kunde hitta. Min lärare var bra, upplägget vara sämre. Om jag hade vetat det jag vet idag hade jag valt en helt annan utbildning faktiskt. Jag har dock sett den nya studieplanen och de verkar åtminstone ha utökat den lite, så hur den är idag vet jag faktiskt inte.

Som en kul grej tänkte jag i alla fall att jag skulle visa en av bilderna från 2015 och göra en ny tolkning av den. Uppgiften var att skapa en sminkning i gult och grönt. Jag kan tala om att det var lite av en utmaning nu också, eftersom det kanske inte är en färgkombination som jag jobbar med sådär jättemycket annars, men det var rätt kul faktiskt att "tvingas" lite utanför boxen.


Den övre bilden är alltså fyra år gammal. Jag hade nog aldrig plockat brynen i hela mitt liv och just brynen var nog den delen som vi alla klagade på i utvärderingen efteråt. Vi gick nämligen inte igenom det alls (?!).

Bilderna nedan är från idag. Jag använde mig bland annat av Subculture från Anastasia Beverly Hills som jag använde i det länkade inlägget för någon vecka sedan. Som jag skrev då är det inte en helt lättarbetad palett, så jag tycker inte riktigt att jag fick till övergångarna som jag hade tänkt, men men... Det var kul att jobba med i alla fall och en viss förbättring tycker jag nog att det har blivit med åren.

Nappe kom in och hälsade på medan jag skulle ta bilderna på den nya sminkningen. Kul att få lite mysiga bilder med honom i också!

Anna

Gillar

Kommentarer

Amanda (Swedish Passport)
Amanda (Swedish Passport),
Men nej så roligt att göra en nytolkning av en gammal sminkning! 😃
swedishpassport.com
deveny
deveny,
Det er lekkert med gult til dine øyne, det må jeg si.
www.deveny.no
IP: 82.99.3.229