Mål Februari

Hej på er!

1 februari idag alltså. En riktigt lugn dag för min del. Efter lite ombokningar blir det bara en kund på salongen idag, vilket passade alldeles utmärkt för massören vägg i vägg råkade ha en lucka lagom tills att jag är klar. ÄNTLIGEN dags för min rygg och mina axlar att få lite tough love igen. Så välbehövligt! Därefter är ambitionen att hinna med en liten promenad med en kompis. Sjuk lagom dag med andra ord.

I mitt inlägg om mina mål för 2018 skrev jag att en ambition för i år är att börja jobba med delmål varje månad för att få lite bättre struktur och utveckling. Här är mina mål för februari:

  • #nouw30daychallenge - Det här är jag ju redan en bit in på och har ju redan skrivit lite om i inledningsinlägget för utmaningen. Här handlar det om att hitta en struktur som gör att jag får ut så mycket som möjligt av bloggandet.
  • Två inlägg på företagets Facebook - Någonting som jag verkligen behöver jobba med med är min marknadsföring för företaget. Det finns sååå mycket mer jag kan göra för att lyfta det ytterligare. Nummer ett är att få igång min Facebook-sida lite bättre. Första målet är att få upp två inlägg under månaden med tips om mina produkter eller något roligt erbjudande.
  • 1000 följare på Instagram - Okej, det här är ett mål som känns lite kittlande för mig faktiskt. För en månad sedan satt jag och tänkte att 1000 innan året är slut hade varit kul. Inga stora siffror i de stora hela, men från att det i stort sett bara varit familj och vänner tidigare så kändes det mycket. Jag hade ett blygsamt mål på 300 i januari. Nu är jag uppe i ca 650, så jag vågar mig på att dra till lite nu i februari.
  • Utmana en rädsla - För någon vecka sedan stötte jag på en spindel, storlek XL, i tvättstugan. Jag är LIVRÄDD för spindlar, var ensam hemma och behövde verkligen göra klart tvätten. Jag sökte lite stöttning hos mina kompisar och fick till svar "Du vet väl att man ska utmana en rädsla varje dag". Jag beväpnade mig med en dammsugare och vann både över spindeln och min rädsla. (Att jag sedan satt och grät i en halvtimme är en annan femma.) Hur som helst, det väckte en idé om att utmana mig själv till att göra någonting som verkligen tar mig utanför min comfort zone en gång i månaden. Denna gången kanske det till och med blir två, då jag har två utmaningar som jag skulle vilja/behöva ta tag i snart.
  • Bädda sängen varje dag - För ett tag sedan läste jag en artikel om att människor som bäddar sängen varje dag är lyckligare än andra. Först tyckte jag att det lät helt galet, men efter att ha läst vidare lite tyckte jag att det lät väldigt intressant. Det handlar om att ta kontroll över en trivial sak i vardagen och om att goda vanor föder goda vanor. Dessutom tycker jag att det ger ett extra lugn att komma hem till. Speciellt när jag jobbar sena kvällar. Ett litet experiment den här månaden för att se vad det kan ge för effekt.
  • Gå i snitt 6000 steg om dagen - Okej, 6000 steg är ganska långt ifrån de rekommenderade 10000, men med två stillasittande jobb och en stillasittande hobby måste jag börja lite lägre för att utöka efterhand om jag ska kunna behålla någon motivation överhuvudtaget. Jag har haft stegräknare i ett par veckor och 6000 är ganska lagom för att få lite extra utan att göra radikala ändringar för fort.

Mina mål har jag skrivit upp på ett papper och satt upp på dörren till mitt rum. Då är den det första jag ser på morgonen, det sista jag ser på kvällen och jag har den i blickfånget när jag sitter och jobbar vid datorn. Jag har även ritat upp lite rutor så att jag kan fylla i efterhand som jag kommer ett steg närmare de uppsatta målen.

Har ni någonting speciellt ni vill göra under månaden?

Anna

Gillar