Målen 2017 - Hur gick det egentligen?

Hej på er!

Sista dagen på året och mina förberedelser inför det nya är i full gång. Jag tillhör skaran som gillar nystarter och försöker därför se till att jag har ordning runtomkring mig inför ett nytt år imorgon. Sängen är renbäddad, rummen är städade, bokföringen är klar... Bara dammsugning kvar på min to do-lista just nu. Innan jag tar tag i det så tänkte jag avsluta bloggåret med att titta tillbaka på målen jag satte upp inför 2017. Det var väldigt mycket som inte blev som jag hade tänkt mig, men hur gick det egentligen med de där sakerna som jag själv kunde påverka?

Jag hade tre övergripande mål och ett par mer specifika. Om ni vill läsa mer detaljerat om mina mål kan ni läsa förra årets inlägg här.

Bli bättre på att ta hand om mig själv - Både och skulle jag nog säga. Stundtals har jag pressat mig själv alldeles för hårt, samtidigt har jag lyssnat på min kropp när den sagt ifrån och saktat ner under perioder när det har behövts. Jag har sett till att få den hjälpen jag behövt när det har varit saker jag inte rett ut på egen hand och jag har tappat 12 nödvändiga kilon i vikt. Jag har utvecklats på väldigt många plan under det här året och känner mig definitivt som en bättre version av mig själv än för ett år sedan.

Lyfta företaget - Det har jag absolut gjort. Jag har numera ett eget rum på salongen med tillgång sju dagar i veckan, istället för att försöka samsas om tiden i ett delat rum. Jag har gått en vidareutbildning för volymfransar, inlett starkare samarbeten med kollegorna i huset och börjat jobba mer med produktförsäljning. Det finns fortfarande mycket utvecklingspotential, men jag är definitivt längre på vägen än förra året.

Ha roligare - JA! JA JA JA JA! I år har jag verkligen öppnat upp mig själv på ett vis som jag aldrig gjort tidigare för att vara där det händer. Jag har tackat ja till det mesta som har erbjudits och därmed gjort mycket mer än någonsin. Framförallt de där små, enkla, grejorna som jag inte kommit på eller backat för tidigare. Gått på stand up, varit ute, lekt på Teamtastic, gått på konserter, dejtat, rest... Trots att 2017 har varit ett tufft år har det varit väldigt roligt.

De lite mer specifika målen då?

  • Åka till London med min syster - CHECK på den!
  • Prova nya recept, gärna mer fisk och vegetariskt - Nej. Eftersom jag bott hos mamma och pappa och fått maten serverad varenda dag har det inte blivit mycket matlagning för min del alls.
  • Lära känna min kameras funktioner och bli bättre på att fotografera - Till viss del. Tycker nog att det har utvecklats en del, men jag har väldigt mycket kvar att lära. Nu fick jag ju dessutom ett nytt objektiv i julklapp så den punkten lär stå på listan för 2018 också.
  • Hålla igång och utveckla bloggen - Periodvis. När det var som jobbigast blev det väldigt bortprioriterat och därefter hade jag svårt att få det att lossna igen. Hösten och vintern har dock gått bättre och jag börjar så smått känna att jag är på banan igen. Har mycket roligt planerat för 2018.
  • Åka på någon spännande resa med Martin - Nej. Så blev det definitivt inte, av förklarliga skäl.


Överlag får jag ändå säga att det blev ett rätt schysst utfall. Av det jag har kunnat (och egentligen velat i slutändan) så har jag faktiskt nått de flesta av mina mål och även om jag är redo att starta om på nytt nu så har jag mycket att vara stolt över när jag ser tillbaka på 2017.

Hur har det gått för er? Länka gärna era inlägg i kommentarerna!

Anna

Gillar

Kommentarer