Mina bloggvänner - PT Lilla Ax

Hej på er!

Kommer ni ihåg förra veckan när jag skrev ett inlägg om Fnulan och att hon är hjärnan bakom att jag plötsligt började motionera? Det är en sanning med modifikation. Visst, det var absolut Malin som sparkade igång mig, men det riktiga Mastermindet bakom detta är @lillaax. Hon inspirerade Malin, som i sin tur drog med mig i fallet. Det är bara att tacka och ta emot!

Jag tillhör den där skaran som ständigt har ursäkter till att inte träna. Orkar inte, har nog lite ont någonstans, vill inte. I våras skrev jag en inläggsserie här, Idrotten - intresse och skräck, i samband med att jag hade hittat träningsglädje för första gången i mitt vuxna liv. Jag tappade dock flytet och hamnade tillbaka i den där onda cirkeln igen där träningen bara var jobbig och ångestladdad och ingenting som passade min kropp.

Jag har läst många träningsrelaterade bloggar genom åren och försökt att hitta inspiration och visst, lite tips och trix här och där har jag väl hittat, men många gånger har det varit alldeles för svårt och komplicerat. Absolut, det är häftigt att se bilderna från gymmet och drömma om de där magmusklerna men vad fasiken är en trippel-spin-arm-curl-bend-the-knees-med-extra-havregurt-on-the-top. (Ja, det är ett namn jag hittat på själv på en övning som inte finns, men ni fattar poängen.) Träningsprogram som listas men namn på övningar som jag aldrig ens hört talas om. Fantastiska bloggar och garanterat till stor inspiration om man redan är insatt i träningsvärlden, men för mig som har noll grundkunskaper är det för avancerat för att ta mig från dagdröm till action.

Emma, däremot, har verkligen lyckats plocka ner tipsen till en sådan nivå att jag bara känner mig löjlig när jag sitter och talar om för mig själv att Nej, men det där kan inte jag. Läs Emmas inlägg om Konditionspass för nybörjare till exempel och försök sedan att komma på en bra ursäkt till att det inte skulle gå. Jag har ungefär 18 års erfarenhet av att tala om att den här kroppen, med två fungerande ben, inte är gjord för att springa alls, men även jag stöter på patrull här alltså. När hon delar med sig av övningar så är det med tydliga steg för steg bilder i kombination med förklarande text. Precis vad jag, och många andra soffpotatisar, behöver.

Om ni på något sätt fortfarande tvivlar på om ni verkligen kan träna, så gå in och läs Emmas bakgrund. Om hon kan, så kan vi också och hon delar med sig av massor med verktyg för att hjälpa oss.

Jag har länge tänkt att jag ska göra en vision board för att varje dag mötas av bilder på sådant som inspirerar och motiverar mig. Då ska jag (bland annat) skriva ut en bild på Emma.

Fun fact; förra veckan fick jag en utmärkelse av Emma som den enda på hennes vänlista på Facebook som hon aldrig träffat. En utmärkelse som jag har för ambition att ha kvar särskilt länge, då det även i det här fallet bara skiljer två mil emellan oss.


Namn: Emma Lovisa Axklo eller PT Lilla Ax

Födelsedag: 14 Maj 1979

Stjärntecken: Oxe

Intressen: Hästar, relationer och organisationer.

Favoritfärg: Blå

Min stora idol: Min man

Bästa film jag sett: Patch Adams

Jag är rädd för: Att förlora dem jag älskar.

Min favoriträtt: Indisk mat i olika former.

Jag brinner för: Att lära mig och andra leva med bra och hälsosamma vardagsval.

Mitt bästa bloggtips: Att lista ut vad du villha ut av bloggen och hålla dig till det du brinner för.

Ett blogginlägg jag skrivit som alla borde läsa: Det beror på hur mycket man pallar läsa, men att läsa på bloggen underrubriken ”om mig” får man veta mer om vem jag är och hur jag gled in på hälsa som livsstil. Men ett inlägg jag tycker säger mycket är detta som handlar om att man inte måste jaga saker hela tiden utan ibland behöver man mest älska sig själv och göra det man kan i sin nuvarande situation, Nuet utan ursäkt.

Anna

Gillar

Kommentarer

FrokenA
FrokenA,
Jag är tyvärr en av dem som har himla svårt att komma igång. Kommer igång, tappar flyt, kommer tillbaka, tappar flyt och så vidare...Skulle verkligen vilja att träningen blev lite mer en del av mitt liv!
nouw.com/frokena
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Sådan har jag också alltid varit, och är fortfarande. Då är det skönt med någon som ger verktygen för att göra det enkelt 😊
nouw.com/annaskarblom
Kamilla,
Jag var precis inne och läste Emmas resa. Den är helt fantastisk att gå från stor övervikt till att bli PT. Jag tror att Emma kanske kan fånga många för att hon själv har en erfarenhet från att inte vara en träningsperson. Härligt att hon inspirerat både dig och Malin. Heja er båda.
kamillaskamera.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är så imponerande! Jag tror att det ligger mycket i det. Hon förstår alla hinder man står inför av egen erfarenhet.
nouw.com/annaskarblom
Mirre,
Hon är en drivande och peppande träningsblogg och jag besöker henne varje dag
sweetwords.se
jenniferlinneaa
jenniferlinneaa,
Va roligt att du har hittat motivationen till träning och att du har bloggvänner som inspirerat dig 🌸
nouw.com/jenniferlinneaa
Popprinsessan,
Du och jag låter otroligt lika!!! Det finns ALLTID en massa ursäkter!! Önskar att jag hade enbart ett par mil till Emma!!!
Tycker att det är så fint att du sprider blogg-kärlek och lyfter dina vänner!
www.popprinsessan.se
Sarah,
Förstår att du hittar på ursäkter, finns ju roligare saker att göra 😋 Man måste hitta nåt som är kul så att det inte känns som träning 😊
CheerSarah.devote.se
Amandizan
Amandizan,
Jag har lite av samma problem ordet träning för mig känns så jobbigt och krävande så det blir ju mest tråkigt tycker jag. Men härligt att ni peppar varann😊
nouw.com/amandizan
Madde,
Den där träningsmotivstionen är som bortblåst.vet att jag behöver, vet att jag mår bra av det, och vet att jag kan, ändå gör jag det inte. många träningsbloggar ligger på en nivå som sådana som du och jag känner är ouppnåeliga idag, och visst behöver man sådant som man känner att man klarar av. Synd jag bor så långt ifrån er bara. Kram
www.missmadelena.se
Sophia W ,
Vad kul att hon fick dig att äntligen komma igång att träna 😊 ska absolut gå in och läsa hennes blogg 😊
nouw.com/misssophie
KatyaMorrissey
KatyaMorrissey,
vilken härlig enagi du har här inne på din blogg ! 😃
nouw.com/katyamorrissey