Mina mål 2017

Hej på er!

För mig är det den första officiella dagen på året idag. Jag menar, nyårsdagen är väl den lataste dagen på hela året och i år var den dessutom på en söndag, så det passar mig alldeles utmärk att kicka igång 2017 idag. Ett par projekt på dagens to do-lista är redan avbockade, så nu tänkte jag passa på att sammanfatta mina mål inför 2017. Jag har ganska många mål i år. 2016 var ett år med mycket ovisshet och att bara ta en dag i taget, på gott och ont, men nu är det dags att lyfta saker och ting ett snäpp och skapa en roligare och mer spännande tillvaro.

Först och främst har jag tre övergripande mål:

Bli bättre på att ta hand om mig själv - Som sagt, här snackar vi övergripande mål som nog inkluderar varenda klyschigt nyårslöfte man kan tänka sig. Jag vill ta tag i träningen, äta bättre, planera min tid bättre så att jag hinner varva ner lite emellanåt, dricka vatten, ta hand om min hy, gå till frisören lite oftare. Oroa mig mindre i onödan! Helt enkelt ta mig tiden att ta hand om mig själv, inifrån och ut, för att bli den bästa versionen av mig själv som orkar mer och är gladare.

Lyfta företaget - När det gäller företaget och 2017 kommer jag att satsa på många små delmål och tankesättet "sluta planera, börja agera". Som egenföretagare är det lätt att falla in i mönster där man blir lite bekväm eftersom där egentligen inte är någon som sätter press eller hjälper till att komma till skott när det går trögt, samtidigt som det är väldigt lätt att drömma sig iväg och skapa någonting stort i huvudet som aldrig blir av. Nej, nu är det dags att börja jobba med små delmål för att, steg för steg, ta mig dit jag vill.

Ha roligare - Det här är egentligen en punkt som skulle kunna hamna under att bli bättre på att ta hand om mig själv, men jag känner att den behöver ha en egen punkt. 2017 vill jag bli bättre på att både vara mer öppen för förslag och ta mer initiativ till att göra saker som är roligt istället för att konstatera att det är bekvämt att gå hemma. Vi bor så att vi har närhet till en hel massa spännande sportevenemang, gå ut och äta, bjuda hem folk på middag, gå på bio, gå ut en kväll och ta en öl... Jag har alltid varit dålig på att göra grejor spontant och vill egentligen ha lite tid att planera, men det är ju så onödigt egentligen. Varför inte göra någonting för att andan faller på? Bor man hyfsat centralt i Malmö behöver det faktiskt inte vara något större projekt.

Utöver dessa lite större och övergripande mål har jag även några mer specifika och några lite mindre mål som jag också vill göra 2017 (utan inbördes ordning):

  • Åka till London med min syster
  • Prova nya recept, gärna mer fisk och vegetariskt
  • Lära känna min kameras funktioner och bli bättre på att fotografera
  • Hålla igång och utveckla bloggen
  • Åka på någon spännande resa med Martin

Jag skulle nog kunna hitta på mycket mer än så här, speciellt nu när jag känner mig extra taggad för en nystart, men för stunden håller jag här. Det finns ju ingenting som säger att målen måste vara satta redan nu, utan det får gärna fyllas på längs med året efterhand som nya utmaningar dyker upp och de satta målen bockas av.

Har ni satt några mål eller löften inför året? Dela gärna med er i kommentarerna eller länka till era inlägg, så läser jag mer än gärna.

Anna

Gillar

Kommentarer

miirandaa
miirandaa,
​Har dragit igång en veckans blogg tävling, var gärna med och delta. 😊
Kram!
nouw.com/miirandaa
KajsaStinaMattsson
KajsaStinaMattsson,
Hej! Jag har en veckans blogg som avslutas imorgon, skulle vara superkul om du var med! 😊
nouw.com/kajsastinamattsson