Mina mål 2018

Hej där!

Nu har vi sagt tack och hej till 2017 och sparkat igång ett nytt år med nya möjligheter. (Århundradets största klyscha, jag vet, men i år känner jag så mer än någonsin.) Det här med löften är inte riktigt min grej, men jag älskar att jobba med mål. Egentligen samma sak kanske, men just ordet mål motiverar mig mer, och oj vad jag har planer för 2018. Till skillnad från förra året där det framförallt var övergripande mål jag hade så är det mer specifika mål jag har inför det här året. Huvudsakligen tre:

  • Ta körkort - Jag kom en bra bit på vägen i våras, men kom av mig när det var lång väntetid under sommaren och då jag hade jobbat lite för hårt under våren och sommaren lyckades jag inte riktigt ta mig i kragen under hösten. I år SKA jag bli klar!
  • Ansöka om bröstförminskning - Jag märker mer och mer av hur ont jag får i rygg och axlar av belastningen med en tung byst. Tryckskadorna i axlarna efter BH-banden blir allt tydligare. Jag kan inte springa eller hoppa utan att det gör ont och det är helt hopplöst att skilja typ tre klädstorlekar över axlarna i förhållande till brösten. Jag behöver gå ner tre kilo till i vikt för att uppfylla BMI-kraven för att eventuellt få hjälp, därefter tänker jag söka och hålla tummarna för att de ska se problemen och göra någonting åt det.
  • Skaffa lägenhet - Det här kräver mycket då jag behöver hitta balansen mellan företaget och extrajobb så att jag får in tillräckligt mycket pengar för att klara mig själv, utan att för den sakens skull jobba ihjäl mig, men mitt största mål i år är att hitta ett eget boende.

Jag har givetvis även lite andra planer, mål och funderingar inför året som ska komma.

  • Jobba vidare med bloggen och Instagram - Jag tycker att det är riktigt roligt att både skriva och fotografera och älskar att jobba med bloggen och Instagram. Jag ser även fram emot att bli bättre på att fotografera, lära mig kameran ordentligt och leka med mitt nya objektiv. Stundtals har jag svårt att planera min tid och har svårt för att fokusera när jag väl sätter mig. Med bättre planering hoppas jag kunna göra mer med detta än tidigare. Ser även fram emot att lära känna fler folk med samma intressen och ser fram emot att träffa @beckalindhe snart för att diskutera våra idéer om samarbeten. Tror att det kan bli riktigt bra!
  • Fortsätta att utveckla företaget - Som egenföretagare vill man givetvis utveckla företaget hela tiden. Under 2018 vill jag framförallt bli bättre på att marknadsföra mig, både via sociala medier och genom aktiviteter på salongen. Jag vill även få igång produktförsäljningen samt börja jobba mer med makeup-konsultationer då jag tagit in smink från Sante Naturkosmetik till salongen.
  • Våga säga ja - Under våren och sommaren (samt en bit in på hösten) så var jag duktig på att tacka ja till saker som hände. Jag tappade lite av detta under sena hösten och vintern, men det är någonting jag vill plocka upp igen. Det var ju så mycket roligare då!
  • Resa - Okej, jag inser att det här kanske blir svårt att få ihop med tanke på att två av mina stora mål för året kostar väldigt mycket pengar... Men, jag hoppas ändå att jag kan få komma iväg något under året. Kanske en resa till London med Fia, Europa-resa om MFF lyckas ta sig vidare i år eller en nära väns 30-årsresa till Barcelona... En spännande utmaning att få allt att gå ihop, men va fan... Om man inte tänker stort ibland så händer det ju ingenting alls.

Jag kommer under året att jobba mycket med delmål och sätta upp mindre mål inom olika områden varje månad. Jag har inga direkta rutiner i mitt liv, jag har ingen chef som styr upp vad jag ska göra och lite för enkelt för att bara flyta med när middagen serveras varje dag och jag inte har någon hyra som ska betalas. För att få lite ordning och struktur på mig själv tror jag att planering och kortsiktiga mål kan vara ett vinnande koncept. I år är det slut på självömkan och jobbet får inte bli en flykt som jag rusar in i tills det tar stopp. Nu jobbar jag för långsiktighet, en liten bit i taget.

Har du satt upp några mål och ambitioner för året? Länka gärna ditt inlägg i kommentarerna.

Anna

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Låter som bra mål! 😊
nouw.com/emmamehrali
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Det tror jag också 😊
nouw.com/annaskarblom
misslindhe
misslindhe,
Kommer bli så roligt att träffa dig, kommer bli super bra 😊👍🏻
nouw.com/misslindhe
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, verkligen! Så spännande!
nouw.com/annaskarblom
malinlidman,
Vi har nästan identiska mål, haha! Vad kul att se =)
malinlidman.vimedbarn.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, där ser man! Så roligt! Det måste ju betyda att vi har bra mål 😉
nouw.com/annaskarblom
madeleineelin
madeleineelin,
Vilka bra mål! 😁👍🏼
nouw.com/madeleineelin
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack så mycket! Det tror jag också 😉
nouw.com/annaskarblom
TheresLagerquist
TheresLagerquist,
Underbara mål du har! Håller tummarna för att du ska lyckas med dom alla! Mina mål kan du läsa om på bloggen 😃
nouw.com/thereslagerquist
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack, fina du! 😊
nouw.com/annaskarblom