Monster

Inlägget innehåller adlinks från Adviral

Hej på er!

Ett av mina mål var att läsa två böcker den här månaden och det har jag gjort. Jag har tidigare berättat om att jag läste Yrke: Influencer av Linda Hörnfeldt och samtidigt som den beställde jag även Monster av Joakim Lundell.

Den här boken fångade verkligen mig från den första sidan. Den är skriven på ett lättläst vis, trots att den berör otroligt starka ämnen. Den beskriver en verklighet som är så långt bort från min egen att det är svårt att förstå att det är något som pågått i samma land och under samma tid som jag har levt. Joakim är bara fyra år äldre än mig, så tidsperspektiven går i högsta grad att relatera till.

Att läsa om en historia där jag verkligen kan känna stora sympatier för personen bakom, samtidigt som de beskriver egna handlingar som jag överhuvudtaget inte kan förstå eller respektera, berör mig väldig mycket. Det där är nog typiskt mig förresten. Jag har väldigt lätt för att tycka synd om, förlåta och se förbi dåliga handlingar hos folk, så att läsa om en person från barnsben på det här viset fångar mig såklart. Jag kom ändå på mig själv ett par gånger med att bli otroligt frustrerad över hur jag fick känslan av att han utmålade sig själv som ett offer för att rättfärdiga sitt egna dåliga beteende mot andra, vilket verkligen kan få det att krypa i kroppen på mig.

Det är och ena sidan inspirerande att se hur man kan ta sig upp från värsta botten och skapa sig ett bra liv med fina förutsättningar, sen är det väl en annan femma vad man tycker om sättet att göra det på.

Om ni inte har läst boken rekommenderar jag verkligen att göra det. Jag läste ut den på bara ett par timmar. Den finns att köpa här på Adlibris.

Anna

Gillar

Kommentarer

Bloggarlisa,
Älskar att läsa, men hinner sällan.. Det är många som gillat denna, kanske ska ge den en chans 😃
Bloggarlisa.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det tycker jag absolut. Den är ganska lättläst och tog ungefär två timmar för mig att läsa, så jättemycket tid behöver man inte hitta ☺️
nouw.com/annaskarblom
Evelina,
Den har jag inte läst 😃
www.evelinarou.com
Johannna
Johannna,
Åh. Har funderat på att läsa den superlänge❤️
nouw.com/johannna
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Adlibris hade bra pris när jag beställde den. Absolut läsvärd ☺️
nouw.com/annaskarblom
Zahraajami
Zahraajami,
Denna har jag inte läst!
nouw.com/zahraajami
charlottelinden
charlottelinden,
Har faktiskt inte läst denna! Har fått för mig att den inte är särskilt bra skriven, men det kanske den är? 😊
nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag reflekterade inte så mycket över hur den var skriven faktiskt och det är ändå någonting jag kan haka upp mig på. Den var ganska enkelt skriven, så jag läste ut den på typ två timmar. Det tyckte jag att det var värt.
nouw.com/annaskarblom
Inte läst men hört att den inte var så bra 😊. Intressant med andra tankar 😊
www.saramadeleine
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jasså? Jag hade bara hört gott om den faktiskt. Får nästan leta upp en sämre recension för att se varför då ☺️
nouw.com/annaskarblom
clarabergertorres
clarabergertorres,
hade gärna velat lyssna på den som ljudbok!😌
nouw.com/clarabergertorres
Livetsomemelie
Livetsomemelie,
tack för tipset! 😀
nouw.com/livetsomemelie
Tycker den är så bra!
evahle.se
KellyEricsson
KellyEricsson,