Muffins med citron och Vallmo - Recept
Hej på er!
Hoppas att ni har haft en fin dag. Jag har passat på att ta tag i lite måsten och städad och dammsugit. Strax efter lunch kom en vän över på fika, så då passade jag på att slänga ihop en omgång av mina favoritmuffins, med citron och vallmo. Jag delade det receptet här förra sommaren, men jag tycker att de förtjänar en re-post faktiskt.
Vad har ni gjort idag?
Muffins med citron och vallmo
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl mjölk
Rivet skal och saft av en citron
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Vallmofrön
Topping:
3/4 dl vetemjöl
1/2 dl rörsocker
Kallt hyvlat smör
Vallmofrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
Tillsätt mjölk och citron.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Rör i vallmo frön (jag höftade lite tills det såg lagom ut)
Fördela smeten i formar (jag gjorde 12 ganska stora)
Blanda rörsocker och vetemjöl och strö över smeten i formarna.
Avsluta med att lägga en bit hyvlat smör i varje form och toppa med vallmofrön.
Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.



Anna
Gillar
Kommentarer





