Muffins med citron och vallmofrön - Recept

Hej på er!

Kvällspass på kundservice idag, heldag på salongen imorgon och fika med kompis imorgonkväll. Det kändes som att det var ett solklart läge för att baka. Hämtade hem det sista från lägenheten igår och fick syn på ett paket vallmofrön i skafferiet. Tog med mig det, så blev det muffins med citron och vallmo. Lite av en favorit faktiskt. Receptet får ni här.


Muffins med citron och vallmo

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl mjölk
Rivet skal och saft av en citron (jag smakade av och tog faktiskt två citroner då de jag hade var väldigt små)
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Vallmofrön

Topping:

3/4 dl vetemjöl
1/2 dl rörsocker
Kallt hyvlat smör
Vallmofrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
Tillsätt mjölk och citron.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Rör i vallmo frön (jag höftade lite tills det såg lagom ut)
Fördela smeten i formar (jag gjorde 12 ganska stora)
Blanda rörsocker och vetemjöl och strö över smeten i formarna.
Avsluta med att lägga en bit hyvlat smör i varje form och toppa med vallmofrön.
Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.












Anna

Gillar

Kommentarer