Nailed it!

Hej mina vänner!

Idag är jag glad kan ni tro! Jag har varit så stressad och nervös senaste veckan då det var dags för examensprov på manikyrkusen idag. En praktisk del, där det skulle utföras en manikyr med LackGel på naturlig nagel, och ett teoretisk prov med frågor på allt från nagelns anatomi och sjukdomar, till säker salong och frågor kring produktkännedom. Det var längesedan jag pluggade nu och min studieteknik har inte känts sådär himla bra. Igår kväll hade jag lite lätt panik över att inte ha pluggat tillräckligt och det var med rätt hög puls som jag satte mig på cykeln i morse.

Jag blev inte direkt mindre nervös av att träffa mina klasskamrater, som även dem var något uppjagade inför dagen. Strax efter klockan 09:00 satt vi på plats med teoriprovet framför oss och en timer på 60 minuter innan det var dags att lägga ner pennorna. Efter ca 30 minuter kände jag mig klar och slog ihop häftet. Jag var lite skakig i väntan på att rättningen skulle bli klar, men min nervositet inför teorin var verkligen helt obefogad. När jag fick tillbaka provet möttes jag av 82/84 poäng och ett hjärta på första sidan. När någonting är tillräckligt intressant fastnar det en del ändå, trots avsaknad av optimal studieteknik.

Det praktiska provet kändes också bra. Här kunde vi bara få godkänt eller icke godkänt, och det gick vägen. Hela klassen klarade båda proven, så under eftermiddagen fick vi våra diplom i handen och tårta för att fira!

Imorgon och på fredag ska vi öva påfyllningar av gelénaglar, därefter är det hemmapraktik fram tills sista examensproven för nagelterapeut i december. Känns helt galet att jag inom ett par dagar bara kommer att ha en arbetsplats att gå till. Eller ja, utöver salongen kommer jag ju fortsätta att jobba hemifrån en del och vara iväg när det är event med LM, men det är ändå inte samma sak som att flänga mellan olika arbetsplatser (eller skola som de senaste månaderna) i olika städer flera gånger i veckan. Skolan kommer jag att sakna något enormt, men jag längtar verkligen efter att på allvar bygga upp en tillvaro att trivas i långsiktigt och få in lite struktur.

I NAILED IT!

Anna

Gillar

Kommentarer

Orsakulla mamma vid 20, nu lärare & doula
Stort grattis till dig 😃. Så glad jag blir för din skull 😃
www.saramadeleine.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack! Så glad jag blir av att höra det <3
nouw.com/annaskarblom
Evahle - en blogg om psykisk hälsa
Åh vad kul, grattis! 😊
evahle.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229