Omgiven av Psykopater

Detta inlägg innehåller adlinks från Adviral

Hej på er!

Igår skrev jag och berättade att jag läst två väldigt intressanta böcker. Eftersom det blev alldeles för långt att dra båda böckerna i ett inlägg delade jag upp dem i vars ett. Jag har försökt att sammanfatta lite vad den handlar om, det blir lite rörigt så jag gör som igår och kopierar in bokens baksida och lämnar mina kommentarer i slutet på inlägget.

Omgiven av Psykopater: Så undviker du att bli utnyttjad av andra

"Du har säkert stött på den här personen: en spännande människa som är otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjälpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt – eftersom det känns så bra. Men det som verkar för bra för att vara sant är troligen det …

I boken avslöjas hur en psykopat använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket det bara går. Du får reda på om din egen personlighetstyp är röd, gul, grön eller blå enligt det psykologiska DISA-systemet. Genom att bli medveten om hur du själv fungerar kan du se igenom och stå emot psykopatens avancerade manipulation. Helt klart är att vissa människor har en personlighet som är exceptionellt manipulativ. De kan övertyga vem som helst om vad som helst. De tycker om att kontrollera andra. Och de drar sig inte för att ljuga och förvränga sanningen för att komma dit de vill.

Alla med psykopatiska drag är naturligtvis inte psykopater. Och alla psykopater är inte bindgalna seriemördare. De flesta av dem vandrar faktiskt omkring här mitt ibland oss. Dessvärre är de betydligt fler än vad man tidigare har trott, vilket betyder att du med största sannolikhet redan har träffat på några av dem i grannskapet, på jobbet eller kanske i din familj. Nu är det dags att ta reda på hur de gör för att utnyttja dig – innan det är för sent!"

Den här boken gav mig rysningar flera gånger. Dels gav det ett nytt perspektiv på situationer som jag själv utsatts för. (OBS! Jag tror inte att jag har någon psykopat i min närhet, men har definitivt utsatts för manipulation och psykopatiska drag. Där är det ingen tvekan.) Det som framförallt slog mig var dock hur lätt jag faktiskt är (har varit) att få kontroll över. Jag är väldigt öppen redan tidigt när jag lär känna en ny människa och spelar mer eller mindre mig själv rakt i händerna på den som vill använda det till något ont. Jag har också väldigt svårt för att vara arg på någon. Irriterad, absolut, men sällan arg. Och om inte folk ber om ursäkt för sitt dåliga beteende så hittar jag på en ursäkt åt dem inför mig själv. Jag har svårt att tro att människor gör saker för att vara dumma och bortförklarar för mig själv, så kan de göra samma sak om och om igen utan större konsekvenser. Det där blir sällan så bra i slutändan... Genom den här boken har jag lärt mig en hel del om andra och framförallt mycket om mig själv. Jag kommer inte att sluta släppa in folk, men kommer definitivt vara mer vaksam när varningsklockorna börjar ringa. Och kanske inte berätta allt om allt vid första mötet.

Har du läst boken? Kom du till några insikter? Berätta gärna i kommentarerna!

Boken finns att köpa på Adlibris.

Anna

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,

Har läst omgiven av idioter och älskar den! Måste läsa omgiven av psykopater också. Så bra tips! Kram

nouw.com/ineees
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, ja! Gillade du den första så måste du läsa den andra också! Superintressant!
nouw.com/annaskarblom
charlottelinden
charlottelinden,

Har hört mycket om de här böckerna, men det jag funderat på är om det är forskningsresultat som presenteras i boken eller om det enbart är författarens egna tankar?

nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Den grundar sig i DISC modellen och presenterar mycket från forskningen kring det, men med konkreta exempel från författarens egna upplevelser. Jag tycker att det gör att den blir lättare att känna igen sig i och ta till sig, även om det är mycket faktabaserad information i dem.
nouw.com/annaskarblom
Yela
Yela,

Sånt är jätte intressant att läsa om! 😊

nouw.com/yela
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, men visst är det? Om jag skulle byta inriktning i yrkeslivet hade det nog varit inom beteendevetenskap jag hade riktat in mig.
nouw.com/annaskarblom
moalindahl
moalindahl,

Har hört att båda böckerna ska vara väldigt intressanta så när jag får tid ska jag försöka sätta mig och läsa dom!

nouw.com/moalindahl
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är de verkligen! Jag tyckte att det gav mig väldigt mycket att ta mig tiden att läsa dem.
nouw.com/annaskarblom
evelinarou
evelinarou,

Vill också läsa denna ! 😊

nouw.com/evelinarou
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det tycket jag att du ska göra! Så intressant!
nouw.com/annaskarblom
Malin,

Vilket underbart tips!

malinlidman.vimedbarn.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack så mycket! Rekommenderar varmt!
nouw.com/annaskarblom
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Rekommenderar varmt! 😊
nouw.com/annaskarblom
UmmD
UmmD,

Jag har funderat ett tag på att köpa boken. Jag tror faktiskt att jag måste det.

nouw.com/ummd
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det tror jag också att du måste 😉 Så intressant och givande läsning. Tala gärna om vad du tyckte sen om du läser dem 😊
nouw.com/annaskarblom

Tack för tipset! 😊

evahle.se
Idasvardag
Idasvardag,

låter intressant! och jag läser egentligen inte 😉

nouw.com/idasvardag