Precious Moments

Hej på er!

I fredags hade jag en riktigt bra dag hela dagen, men när det började dra ihop sig för läggdags började jag känna oron komma smygande igen. Jag blev lite frustrerad eftersom dagen som sagt hade varit riktigt bra och jag hade en i stort sett ledig helg framför mig. Den enda bokningen på hela helgen var en festsminkning, så jag hade knappast något framför mig att oroa mig över där och då. De senaste dagarna har det varit mycket fokus på att hitta sätt som funkar för att jag ska må lite bättre, så jag bestämde mig för att det sista jag skulle göra innan jag somnade var att skriva ner allt positivt som hade hänt under dagen - stort som smått.

När jag skulle plocka fram något att skriva på slog det mig att jag hade två block som jag köpte i somras som jag ännu inte påbörjat och att jag nog av någon anledning fått med mig dem i packningen hit. Jag rotade fram dem och konstaterade direkt att ett av dem faktiskt var optimalt till ändamålet med orden Precious Moments tryckt i guldbokstäver på pärmen.

Jag skrev verkligen ner allt jag kunde komma ihåg som hade varit positivt under dagen. Allt från internskämt på jobbet och att det hade varit roligt att fotografera och förbereda blogginlägg till en sådan liten sak som att det perfekta blocket råkade ligga och vänta på att bli fyllt med värdefulla ögonblick.

När jag vaknade på lördagen gjorde jag det nästan en timme innan klockan skulle ringa och kände mig verkligen glad och utvilad. Inga långa stunder av grubblande innan jag kom till ro eller några jobbiga drömmar som fick mig att vakna flera gånger under natten. Även om det kanske inte är en mirakelmedicin som kommer att fungera varje natt, så tror jag mycket på det här. Dels för att lära sig att bli bättre på att notera de små positiva sakerna och dels för att plocka fram de positiva känslorna inför natten istället för att fastna i oron och ångesten som gärna kryper sig på när lamporna släcks och huset tystnar. För mig tror jag också att det kan bli en liten boost för att själv se till att det händer något bra under dagen som jag kan få skriva i min bok på kvällen.


Anna

Gillar

Kommentarer