Svimfärdig och dagens dundermiss

Hej vänner!

I ett par dagar nu har jag känt mig ganska slö och trött. Ofokuserad och allmänt låg. Polletten trillade ner i onsdags då jag insåg att jag missat att ta mina mediciner flera dagar i rad. Den där humörsdippen har oftast samma, logiska, förklaring. Problemet är bara att det både tar tid för den att gå ur kroppen och för kroppen att ställa in sig, så även efter att jag upptäckt missen tar det ett par dagar innan jag är på banan igen. I och med slarvet där så uteblev även ett par av veckans 30 minutespass. Något piggare känner jag mig idag, så jag gav mig upp på cykeln. Det var inget roligt idag. Efter 15 minuter kände jag mig på gränsen till svimfärdig och i vanliga fall hade jag nog bara klivit av. Idag sänkte jag istället tempot och drog ned till lägsta belastning, mest för att övervinna det mentala motståndet och bli klar ändå. Rätt nöjd med det efteråt faktiskt.

Efter min lilla cykeltur på motionscykeln bestämde jag mig för att ge mig iväg till affären och köpa ingredienser till kvällens middag. Det är inte ofta jag lagar mat numera, men idag när jag är ledig och det mesta till kvällens middag redan fanns hemma tänkte jag passa på. Några få saker att komplettera med bara. Ost, grädde, matlagningsvin, fond och persilja. Båda hundarna låg och sov i min säng, så jag bestämde mig för att chansa på att de skulle ligga kvar och hoppade upp på cykeln för att det skulle gå så fort som möjligt. Nappe går inte i trappor, så om Max hade bestämt sig för att gå ner så hade Nappe inte varit nöjd.

Jag hann hem innan hundarna vaknat och började packa upp varorna från cykelkorgen. Jag hackade min schalottenlök och började fräsa upp den tillsammans med vitlök. Plockade fram lite kryddor från skåpen. Jag skulle precis öppna persiljan och hälla ner i kastrullen när jag upptäckte min miss. Det stod inte alls persilja på paketet, utan koriander. KORIANDER. Jag kan höra mammas skratt ända från Lund när hon läser det här. Jag avskyr koriander. Jag blir provocerad av koriander. Jag tycker att koriander är helt fruktansvärt och skulle aldrig hälla det i min mat. Jag slits just nu mellan att kasta den all världens väg för att inte riskera att någon annan här hemma använder det i maten eller att snällt gå ut och lägga den i frysen och förklara att den bara får användas om jag inte är hemma.

Jag hittade som tur var torkad persilja i kryddskåpet och kunde fullfölja min plan ändå. Såsen står på spisen och puttrar och jag ska alldeles strax börja förbereda kycklingen som ska vara till. Jag var bara tvungen att sticka in här dela med mig av den läxan jag lärt mig idag, så att ni inte gör om mitt misstag. Läs ordentligt vad som står på paketen.

Anna

Gillar

Kommentarer

EmmelieLange
EmmelieLange,
Jag förstår inte ens varför koriander finns. 😂😂
nouw.com/emmelielange
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Hahaha! Jag håller verkligen med dig!
nouw.com/annaskarblom
Sarah,
Så tråkigt att du har missat dina mediciner i ett par dgr :/ Kvällens mat verkar bli riktigt god 😊
CheerSarah.devote.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det var lite drygt men det händer lite då och då 😉
nouw.com/annaskarblom
olgaringquist
olgaringquist,
hahah, jag tönker direkt på det där Sex And The City avsnittet där Carrie låtsas vara allergisk mot koriander när hon ska käka ute. Men ja, koriander har en väldigt underlig smak som jag inte heller alltid gillar
nouw.com/olgaringquist
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Hahaha! Det har jag faktiskt inte sett, men jag ska nog också köra på allergi där framöver. Jag gillar verkligen inte det alls.
nouw.com/annaskarblom
Kamilla,
Stackars dig för koriander är ingen rolig krydda tycker jag. vi är inte alls kompisar kan man säga. Trist att du missat medicinerna.
kamillaskamera.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, nej det är verkligen hemskt med koriander!
nouw.com/annaskarblom
Amandizan
Amandizan,
Hahaha ja det gäller ju att läsa också men det är ju sånt som händer. Var nöjd med 30 min på cykeln 👌😊
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, ja det gäller ju att komma ihåg det med 😉
nouw.com/annaskarblom
Amanda ,
Jobbigt när man missar mediciner så där inte allas kul när man får sådana dippar ❤️
malmflood.delacay.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är verkligen drygt. Som tur är blir jag bara trött och ingenting värre än så.
nouw.com/annaskarblom
Michelle ,
Jobbigt när man missar mediciner , det är verkligen inte bra alls 💕
www.michellefrandell.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
För min del är det ingen större fara om det bara är ett par dagar, men det är drygt att bli så trött.
nouw.com/annaskarblom
Sophia W ,
Så fel det kan bli ibland, hehe. Men tur att det fanns persilja hemma 😊
nouw.com/misssophie
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Haha, ja det var verkligen tur!
nouw.com/annaskarblom
maria,
Tips. Skaffa dosett. Även om
det bara är ett piller så ser du om du tagit det
mariasliv.net
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åh, typiskt när man ska glömma! Hoppas det blev bra ändå med persiljan <3
nouw.com/emmaengstrom