Tio Minuter

Hej där!

Som jag skrev innan så har den här dagen varit allt annat än produktiv. Orken har inte hängt med och dagen har gått. Helt okej att ha sådana dagar ibland, men något som stressar mig är att lägenheten känns rörig efter en ledig dag när man har ett par dagar med jobb framför sig. Då vill jag ha ordning och reda så att man inte känner att man har det kvar när man kommer hem efter arbetsdagarna sen. Därför har jag ett litet trick som jag tar till när det behövs som jag tänkte dela med mig av.

Plocka fram timern, mobilen eller äggklockan eller vad du har tillgängligt och ställ den på 10 minuter. Bara 10. Under dessa 10 minuterna ser du till att jobba så effektivt du bara kan med att röja undan sådant du vill ha gjort. För visst kan du hitta energi för att jobba på i 10 minuter?

Jag känner att om jag har en kort, begränsad, tid på mig att göra något så jobbar jag väldigt effektivt den perioden och låter mig inte distraheras av någonting annat. Detta använder jag i många olika situationer där jag vill få någonting gjort. Om jag behöver städa hemma - Hur mycket hinner jag röja undan på tio minuter? Om jag har lite tidspress mellan kunderna på jobbet - Hur många fransar hinner jag sätta på tio minuter? På gymmet - Hur långt hinner jag på crosstrainern om jag kör på i tio minuter?

Oftast hinner jag inte helt klart med det jag ska på så kort tid, men det hjälper mig att hitta rätt fokus, så när klockan sen ringer så är jag inne i ett så bra flow. Då är det inga problem att fortsätta 10 minuter till och kanske 10 till efter det. Plötsligt är allt klart och jag har "bara" lagt ner 10 minuter. Lite som att koka soppa på en spik!

Har du några andra bra tips som du brukar använda dig av för att komma igång när det går trögt?


Anna

Gillar

Kommentarer