Vad får dig att må bra?

"Vad får dig att må bra?"

Den frågan fick jag av min psykolog, tillsammans med förtydligandet: Vad kan DU göra som DU mår bra av?

Jag har gjort mycket för att ta tag i mig själv och skapa bättre förutsättningar, det har jag nämnt i flera inlägg tidigare. Hon påminde mig lite om att även om allt jag tar tag i är bra så är det också så att allt jag gör just nu kräver att jag presterar. På nya jobbet, på salongen, på körlektionerna... Det hon var ute efter var lite det där som man faktiskt lite kan slappna av i och ha roligt med. Vi pratade inte så mycket om det där och då, eftersom jag hade väldigt mycket att ventilera av det som gör att jag inte mår så bra, och jag funderade inte så mycket mer på det

När jag fick beskedet om att de vill skriva ut mig från behandlingen för att de inte anser att de kan göra så mycket för att hjälpa mig blev jag först knäckt, men under kvällen kom lite jävlar anamma tillbaka och jag ställde mig själv den där frågan som jag hade fått några veckor tidigare. Resultatet blev en lista... Jag tänkte dela med mig av delar av den. En del saker vill jag hålla för mig själv, men lite tips och inspiration av den här sorten tror jag att alla kan behöva ibland.


 • Fotboll - Jag älskar att titta på fotboll (framförallt om MFF spelar). Det är inget jag kan göra varje dag, men jag kan se till att anpassa mitt schema så att jag kan gå på så mycket som möjligt.
 • Massage - Jag jobbar vägg i vägg med en väldigt duktig massör. Att unna mig lite tid hos henne ibland hjälper nog både kropp och själ. Funderar även att boka in någon ansiktsbehandling eller något annat hos vår hudterapeut för att få lite extra ompyssling. Även hemmaspa, att fixa mina egna naglar osv. för att skämma bort mig själv lite.
 • Blogga och fotografera - Det här är verkligen någonting som jag har saknat, men har haft svårt att få att lossna igen. Med lite hjälp av min syster och tanken på ett positivt fokus hoppas jag kunna hitta tillbaka till motivationen igen. Jag vet att många uppskattar att man skriver om saker som inte är bra, men jag reder inte ut det. Bloggen ska hjälpa mig att hitta en positiv gnista och inte skapa mer ångest för att jag skriver om någonting jobbigt.
 • Träna - Just nu känns det omöjligt att få till kontinuerlig träning, men en promenad eller en stund på motionscykeln även om det bara blir någon gång ibland just nu. Lite är bättre än inget.
 • Träffa folk - Det här är något som jag själv känner att jag vill bli bättre på. Jag kan inte sitta hemma och isolera mig för mycket utan jag behöver få komma ut lite emellanåt också. Det tror jag hade gjort gott.
 • Sminka mig - Det må låta ytligt, men jag älskar ju smink. Det är roligt! Dessutom så tycker jag att man blir mycket piggare under dagen om man möts av ett tillpiffat ansikte i spegeln.
 • Sjung och dansa - Ärligt talat, hur skönt är det inte med hög musik och att bara helt och hållet släppa på hämningarna när man är ensam hemma?
 • Ha det städat omkring mig
 • Färska blommor
 • God mat
 • Snygga kläder
 • Läsa böcker och tidningar

Listan kan göras lång och är egentligen ännu längre, men hjälp mig gärna att fylla på den! Har ni något särskilt som muntrar upp er och gör vardagen bättre?

Anna

Gillar

Kommentarer