Work work work

Hej på er!

Hyfsat lugn och skön dag idag. Några timmar på kundservice, lunch med en god vän och kollega och därefter pyssel hemma. Tvätt och att ta ner adventsljusstakarna var prio, men har hunnit med att rensa lite bland papper också. Hittade bland annat lite frågor till en jobb-tag som jag skrivit ner någon gång för längesedan (varifrån de kommer vet jag tyvärr inte) som jag tänkte kunde passa att ta nu när jag är igång och jobbar fullt igen.

1. Vad ville du bli när du var liten?
Det enda jag kan komma på att jag tänkte som liten är sångerska. Eller prinsessa.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Som tonåring hade jag lite andra tankar. Då ville jag bli inredningsarkitekt eller journalist. Både inredning och att skriva är intressen som fortfarande finns kvar, även om det inte blev något yrke.

3. Vilket var ditt bästa/sämsta ämne i skolan?
Musik var bäst, idrott sämst.

4.
Vad gjorde du efter gymnasiet?
Efter gymnasiet jobbade jag som timvikarie på den låg- och mellanstadieskolan jag själv gick på när jag var liten. Gjorde även ett par inhopp på dagiset sidan om.

5.
Vilket var ditt allra första jobb?
Min pappa jobbar på ett stort företag som brukade hyra Royal i Malmö för att ha förhandsvisning av nya Disney-filmen varje år. Dit bjöds anställda och kunder. Mitt allra första jobb var på dessa föreställningar. Jag stod och delade ut godispåsar till alla som kom för att titta och hjälpte till att städa salongen efter visningarna.

6. Vad har du mer haft för yrken?
Förutom det jag nämnt i tidigare frågor, och de yrken jag har nu (som kommer i nästa fråga) har jag jobbat som restaurangbiträde och arbetsledare på Burger King, eventpersonal för ett flertal olika bolag och butikssäljare på Twilfit.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
För närvarande har jag två jobb. Huvudsakligen driver jag en skönhetssalong där jag jobbar med makeup, fransförlängningar, manikyr med Shellac mm. Jag sköter även både marknadsföring och bokföring själv.

Utöver det jobbar jag extra på kundservice hos ett av Sveriges största mediaföretag. Där tar jag hand om kundärenden gällande prenumerationer med allt från beställningar, uppsägninar och reklamationer till fakturafrågor.

8. Vilka är dina starka/svaga sidor på ditt jobb?

Mina starkaste sidor hänger väldigt tydligt ihop med mina svagaste. Jag är otroligt driven och engagerad och försöker alltid göra tusen saker samtidigt eftersom jag vill sätta alla mina idéer och planer i verket så fort som möjligt. Jag vill helst vara överallt och ingenstans, vilket gör att jag får väldigt mycket gjort. Problemet med detta är att jag kanske tar mig lite vatten över huvudet emellanåt så att jag inte orkar med och jag kanske inte alltid avslutar de projekt som jag har påbörjat. Dock inte ovanligt att jag tar upp projektet igen långt senare.

9.
Nämn något du är extra stolt över att ha gjort på ditt jobb.
Extra stolt är jag givetvis över att jag tog steget och startade ett eget företag.

10.
Vad skulle du jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Jag har ingen aning om vad jag hade gjort om jag inte gjort det jag gör idag, men om jag skulle påbörja en ny bana skulle det nog vara inom beteendevetenskap och coachning.

11.
Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Det sämsta jobbet för mig… Troligtvis läkare eller psykolog. Jag skulle ta med mig alldeles för mycket jobb hem och må för dåligt över dem jag inte hade kunnat hjälpa. Läkare hade nog varit allra värst eftersom jag har jobbig fobi mot sprutor och nålar. Ännu värre om jag skulle behöva operera någon!

12.
Vad gör du om fem år?
Om fem år tror jag att jag jobbar vidare med företaget. Eventuellt har jag utvecklat och jobbar lite med coachning också. Jag tror också att jag lagt ner väldigt mycket tid på sociala medier då det är ett ständigt återkommande intresse som jag ser mer och mer fördelar i, både privat och till företaget. Jag tror inte att jag jobbar med det på heltid, men absolut en aktiv bisyssla.

Anna

Gillar

Kommentarer