A good one

Hej där!

Häromveckan var jag och hämtade ut mina mediciner på apoteket, fick veta att det var sista uttaget på båda... Dessutom påpekade farmaceuten att det troligtvis var dags för nya blodprover inför nästa recept. Jippi!

På väg från apoteket gick jag förbi ett skyltfönster och fick syn på en klänning som tydligt visade att den ville följa med mig hem, så så fick det bli. Just den dagen var jag inte så svårflörtad. Påsen med mina mediciner hamnade i påsen med klänningen och jag påbörjade projektet att ta mig från Burlöv till salongen i Hjärup. Efter att man ändrade tågsträckorna här får man åka till Lund för att byta tåg och åka tillbaka igen. Väl i Hjärup upptäcker jag att min påse är borta. Fredag eftermiddag, sista uttaget på recepten, vårdcentralen stängd... Paniken alltså! Jag tog första vändande tåg tillbaka till Lund för att se om jag råkat ställa den på perrongen när jag väntade på tåget. Nada! Bara att åka tillbaka igen och veta vad måndagen skulle spenderas med.

Under tiden som jag sitter och väntar på att min första kund för dagen ska dyke upp ringer telefonen och kvinnan på andra sidan luren presenterar sig som tågvärd. Hon har hittat min påse på tåget och letat upp mitt telefonnummer eftersom namnet stod på medicinerna. Eftersom jag själv hade svårt att komma ifrån jobbet bad jag mamma, som snällt åkte till Lund C för att möta upp tåget när det passerade igen och ta emot påsen. Denna fantastiska tågvärd engagerade sig ordentligt i detta och la tid på att prata med både mig och mamma för att se till så att mina grejor kom till rätta.

Det är så härligt med folk som gör det där lilla extra för folk runtomkring. Det hade varit ganska lätt för henne att inte hinna med detta och lämna in grejorna på hittegods i Helsingborg och jag hade bara haft mig själv att skylla. Hennes hjälpvillighet sparade mig så mycket tid och energi. Det är fasiken fint alltså!Anna

Gillar

Kommentarer