Drömmen om en riktig vinter

Hej på er!

På onsdagar delar vi i Bloggsupporten ett blogginläggstips för den som vill ha lite inspiration att skriva om. Denna veckans tips är att skriva om sitt drömresmål. Jag har flera gånger de senaste åren varit på väg till Karibien, men det har alltid varit någonting som grusat planerna... Semestrar som inte gått att synka, lägenhetsköp som gjort att ekonomin prioriterats om, MFFs spel i Europa som bytt destination för resan. Även om paradisstränderna, flamingos och de simmande grisarna på Bahamas fortfarande lockar så finns det en helt annan typ av resa som börjat väcka mitt intresse mer och mer.

En och annan sol- och badsemester har jag varit på genom åren, men jag har aldrig upplevt en riktig vinter. (De centimeterna vi, på sin höjd, får här nere i Skåne räknas knappt.) Nu tänker jag mig inte typ en skidsemester i Sälen för, ärligt talat, Anna Skärblom på ett par skidor är nog ett roligare spektakel för andra runtomkring än mig själv. Nej, jag tänker typ ishotellet i Jukkasjärvi, Svalbard eller ett vintrigt Island med isfält så långt ögat når och bad i heta källor. De här resmålen går lite hand i hand med att jag sedan väldigt lång tid tillbaka drömmer om att få bevittna ett norrsken, så bara tanken på en sådan resa är fascinerande. Den här typen av resa har aldrig riktigt varit aktuell, eftersom jag inte har haft resesällskap med liknande intressen. Ett exakt resmål har jag därför aldrig riktigt haft. Inför det här inlägget kunde jag inte låta bli att surfa runt lite och en vinterresa till Island har verkligen seglat upp till toppen av drömresmål. Jag halkade in på den här sidan om Vintern på Island och känner bara att Japp, dit måste jag!

Har du någon plats som du drömmer om att få uppleva?

Anna

Gillar

Kommentarer

Annica,
Mitt drömresemål måste vara London och Harry Potter world men jag vill även tillbaka till Assisi i Italen.
mamaannica.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
London för mig är verkligen ett favoritresemål. Där har jag varit flera gånger. Nästa gång får det nog bli en tur till Harry Potter. Dit vill jag gärna!
nouw.com/annaskarblom
Sara,
Maldiverna tror jag, men känner mig lite dubbel där med tanke på att jag inte är superfin och känner att det kanske kostar lite väl mycket.
Å andra sidan så är jag lite ombytlig av mig så om du frågar om en vecka igen så kanske svaret blir ett annat. Skottland och Irland är också med i önskelistan nu när jag tänker efter. Jag tycker att all historia som finns att uppleva där är lockande. Island går nog knappast av för hackor heller, så mycket att se.
www.onyourfeet.blogg.se