Jag får liksom ingen ordning

Hej på er!

Idag är en sådan dag som behovet av att få lov att vara för mig själv gjort sig ordentligt påmint. Vissa dagar känner jag bara att jag varken kan eller vill behöva prata och vara trevlig mot folk, utan jag måste få stänga in mig i min egen bubbla ett tag. För mig innebär inte den egentiden alltid att sitta i pyjamas och titta på tv, utan det handlar bara om att jag vill få lov att vara för mig själv. Sådana dagar kan vara väldigt effektiva och jag såg framför mig att dagen idag skulle bli precis så. Jag har ju hela huvudet fullt av tankar och idéer som vill ut! Jag tänkte fotografera till den där fotobanken som jag nämnde i min bucket list för januari. Jag tänkte skriva inlägg som ska schemaläggas till nästa vecka och påbörja ett par lite större projekt som jag har på gång. Glad och taggad gick jag upp till min lilla fotohörna och plockade fram kamera och rekvisita, men nej. Det ville sig inte alls. Jag fick inte ihop kompositionen, blev inte nöjd med ljuset och hittade ingen inspiration. Till slut gav jag upp, tog en dusch och klädde på mig ordentliga kläder istället för pyjamasen. Oftast är det ett bra sätt för att komma ur morgonlunken och sätta sig in i rätt sinnesstämning, men det hjälpte föga idag.

Solen som strålade in genom fönstret och värmde min rygg när jag stod och stirrade på kamerans bildvisare fick mig att tänka att frisk luft, det är nog lösningen. Jag klädde på Nappe och gick ut på en lång promenad. Sådant väder som vi haft idag är nog min favorit att vara ute i. Soligt, kallt och vindstilla. Det var ljuvligt och jag klappade mig själv på axeln för den goda idén. Nu så, nu var det bara att sätta igång.

Jag flyttade på saker, bytte rekvisita, beväpnade mig med kameran i högsta hugg och knäppte några bilder. Bilderna hoppade över till datorn och in i redigeringsprogrammet. Jag satt där och gjorde mina vanliga justeringar och lutade mig tillbaka för att beundra mitt första mästerverk. Då hör jag min egen röst utbrista; Anna Skärblom, vad håller du på med egentligen?

Nej, idag verkar vara en sådan dag då inspirationen inte alls vill följa motivationen. Jag känner mig som titeln i en Lars Winnerbäck-låt. Jag får liksom ingen ordning. Lika bra att erkänna mig besegrad och ta nya tag imorgon istället.


Datorn har inte heller riktigt velat samarbeta idag. Vid ett försök att få upp en förhandsgranskning tänkte den till exempel Oh, vilka snygga tofflor! Den bilden måste vi ha som bakgrundsbild! Nu är alltså en bild på mina fötter det första jag ser när jag öppnar upp datorn. Jaja, varför inte?

Anna

Gillar

Kommentarer

mandaas
mandaas,
Hoppas du får tillbaka glöden snart! Vet hur de kan vara när man är disträ. 🤪
nouw.com/mandaas
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack snälla! Den är där, jag hade bara lite svårt för att kanalisera den i helgen 😉
nouw.com/annaskarblom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Underbar bild! Åh vet verkligen hur det är dom där dagarna, man vill så mycket men ingeting funkar 😊
nouw.com/sofialissmyr
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tusen tack! Ja, det är ju så frustrerande!
nouw.com/annaskarblom