Kan vi inte bara sluta?

Hej på er!

De senaste dagarna har jag läst flera intressanta, och faktiskt lite skrämmande, inlägg så nu behöver jag ryta ifrån lite. Lisa skrev ett inlägg om hur mycket åsikter man får höra från alla håll som nybliven mamma. Evah skrev om allt hat som tjocka människor får ta emot. Emelie skrev om hur hon tvekade på om hon skulle kunna sätta sig på balkongen en stund, eftersom den syns ner till äldsta dotterns förskola och det kanske inte skulle se så bra ut i pedagogernas ögon.

Överlag så känns det som att vi hela tiden letar efter fel hos alla andra. Dömer utan att ha någon form av helhetsbild överhuvudtaget. Minsta lilla sak vi kan anmärka på så ska det göras. Ammar du offentligt så är det fel, gör du det inte så är det fel ändå. Du får inte lov att vara tjock, men om du är smal bidrar du till ett ohälsosamt kroppsideal. Det är fel att dela med sig av för mycket av sitt liv, men gud nåde dig om du utelämnar detaljer och får ditt liv att se bättre ut än det är. Vi älskar att titta på sminkvideos på YouTube och blir sura för att det får unga tjejer att tro att man måste ha smink för att vara snygg. Ja, ni fattar. Det är pekpinnar åt höger och vänster om precis allting. Hur vi än gör så ska det kritiseras på, tisslas om eller höjas på ögonbrynen åt.

Kan vi inte bara sluta vara så förbannat tjuriga och småsinta och försöka lyfta varandra istället? Jag kan också vara snabb på att döma och ha åsikter, det tänker jag inte försöka sticka under stol med, men att vara lite positiv har aldrig skadat någon. Om det är någonting jag har lärt mig sedan jag började blogga aktivt så är det hur otroligt mycket positiv energi vi kan ge till varandra. Bloggare är faktiskt väldigt bra på det där med att skriva fina och peppande kommentarer till varandra. Och vet ni hur bubblande fantastiskt det kan kännas att få höra att den där små orden, som bara tagit dig någon minut att yttra, har gjort någon annans dag mycket bättre? Prova så ska du få se! Att göra någon glad kommer att få både dig och personen i fråga att må så mycket bättre än vad en nedvärderande kommentar gör.

Så, iväg med er och sprid lite kärlek nu!


Anna

Gillar

Kommentarer

heyagnes
heyagnes,
Så viktigt inlägg verkligen! Håller med dig till tusen! <3
nouw.com/heyagnes
Maxarna,
Du har helt rätt.. Mer positivt tänkande behövs..
maxarna.com