Kvällens middag: Kyckling med Bambu

Hej på er!

Jag fortsätter att prova nya recept och idag blev det Kyckling med Bambu. Jag utgick från ett recept ur Vår Kokbok (samma bok som ni sett i tidigare inlägg), men ändrade en hel del i receptet till slut. Mitt recept kommer här:

Ingredienser:

2 Kycklingfiléer
1 morot
En näve Hericot Verts
Purjolök
1 burk bambu
ca 50 gram nötter (jag blandade valnötter och mandel den här gången)
2 vitlöksklyftor

2 1/2 dl vatten
1 msk maizena
1 tsk kinesisk soya
1/2 hönsbuljongtärning

Salt
Peppar
Chilipulver
Malen ingefära


Börja med att strimla kycklingen, skiva moroten, hacka purjolöken, dela bönorna och grovhacka nötterna.

Stek nötterna i lite matfett så att de blir gyllenbruna. Lägg av på hushållspapper och låt rinna av.
Fräs upp kycklingen och låt även den rinna av på hushållspapper
Fräs upp morötter, bönor och vitlök i någon minut.
Tillsätt purjolöken och bambun.

Vispa upp maizena i vattnet. Tillsätt soyan och häll ner det i wokpannan. Smula även ner buljongen. Låt koka upp. Tillsätt kyckling och nötter. Krydda efter smak och tycke. (Kryddorna jag använde finns listade bland ingredienserna). Jag fyllde på med lite vatten och redning under tidens gång för att få lite mer sås.

Idag åt vi det tillsammans med nudlar, men det går lika bra med ris.

Anna

  • Mat

Gillar

Kommentarer

Mirandakarlsson
Mirandakarlsson,
har en veckans blogg tävling, var gärna med kram<3
nouw.com/mirandakarlsson
Kuskalangan
Kuskalangan,
Ser gott ut! 😊
Ännu en tävling uppe på bloggen där du kan vara med och tävla om veckans blogg, kika gärna in 😊
nouw.com/kuskalangan