Kvällspyssel och släktklenod

Hej på er!

Min farfar var en pysslare, precis som jag. I år är det 16 år sedan han gick bort och fortfarande dyker det upp saker från hans gömmor som lösningar till mina idéer. Är det inte helt makalöst?

När jag hade skickat in min anmälan till nagelutbildningen förra sommaren satt jag och tittade på i stort sett varenda YouTube-video jag kunde hitta om naglar och dekorationer. Bland annat så fastnade jag mycket på att titta på videos där de byggde in alla möjliga saker i naglarna och fick riktigt coola effekter, varav torkade blommor var återkommande. En helg när jag satt uppe i vår sommarstuga fick jag därför för mig att jag skulle plocka och pressa blommor som jag kunde använda som dekorationer. Jag kom tillbaka med min skörd och gick in för att leta upp lite bra böcker att göra en press av när mamma plötsligt utbrast; Vänta lite! Jag tror att vi har en sak...

Min familj på pappas sida har alltid haft ett stort intresse för naturen och ur gömmorna dök en gammal växtpress upp. Förutom att den var alldeles ypperlig för mitt projekt så tycker jag att den är så himla fin. Jag älskar hur man ser att den åldrats, märkena efter att den har använts och det väldigt personliga med min farfars fars initialer inristade i träet. Karl-Ivar Skärblom.

När mamma för någon vecka sedan gav mig helt fria händer att göra vid hennes naglar provade jag att bygga in några Förgätmigej. Det blev såå fint (jag lovar att visa bilder i ett annat inlägg) och hon har stolt visat upp sina Tockarps-blommor när hon har fått tillfälle. Tyvärr hade det mesta blommat över när jag plockade mina blommor förra sommaren, så jag hade inte så mycket att jobba med. När jag var ute med Nappe häromkvällen och fick syn på några Förgätmigej som stod längs vägen passade jag därför på att plocka med mig ett par stjälkar för att fylla pressen på nytt.


Anna

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Det skulle vara så kul att se hur det blev på henne. Det var jättefina blommor 😊
nouw.com/amandizan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så roligt att höra 😊 Blommorna blev verkligen söta 😊
nouw.com/annaskarblom
Kamilla,
Jag älskar färgetmigej eller förlåt mig blommor som jag sa som barn och ff kallar dem för är så fina. Vi har dem på flera ställen här hemma. Bästa med dem är att rådjur inte gillar dem och inte går till rabatter med dem i....Underbart med en så fin och anrik press.
kamillaskamera.com/
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag älskar dem också. Det är en favoritblomma sedan barnsben även för mig 😊
nouw.com/annaskarblom