Lite tabu, men jag gör det ändå

Hej på er!

Den senaste tiden är har jag läst ganska många inlägg om hur andra bloggare slutar att följa sin statistik. Kommentarsfälten fylls av kommentarer från andra som gjort likadant och att statistiken inte spelar någon roll.

Det ligger väldigt mycket i det. Jag köper hela grejen med att det sätter en press som är helt onödig. Mitt huvudsyfte med bloggen är att ha någonstans att få utlopp för att kreativiteten genom text och bild. Jag har alltid älskat att skriva och för mig blir det nästan som en form av terapi. Oavsett om jag skriver om någonting som jag behöver få ur mig eller om jag skriver om någonting helt annat. Det är ett sätt för mig att ladda upp med positiv energi eller ladda ur negativ energi beroende på vad jag behöver för stunden. Att sätta mig med datorn och låta fingrarna dansa över tangentbordet är den bästa formen av egentid jag kan få just nu.

Med det sagt... Jag ÄLSKAR att följa min statistik. Helst flera gånger om dagen. Jag jämför siffrorna dag för dag, vecka för vecka och månad för månad. Spanar in vilka dagar och tider aktiviteten är som högst och vilka inlägg som är mest lästa. Jag blir grymt inspirerad av att se den där blå linjen som indikerar unika besökare stiga uppåt och se mitt eget namn klättra på topplistorna. Visst, det är inte alla dagar som är på topp, men att se att det dalar ibland sporrar mig till att försöka komma på någonting och spännande att locka med.

Att få kommentarer från gör att de där siffrorna inte bara är siffror, utan jag får även en bild av vem som finns bakom också och det är så häftigt Ni får det att spritta i kroppen och det finns gånger då ni rör mig till tårar. Tusen tack för det!

Nu tänker jag knuffa Jante åt sidan och skryta lite, för vet ni vad?
Igår slog statistikmätaren i taket och uppnådde nytt personligt rekord! Ni är bäst!

Anna

Gillar

Kommentarer

FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag håller med dig - jag kikar också statistiken och tycker det är roligt när man klättrar =) Grattis!
nouw.com/frökenrödlök
Idasvardag
Idasvardag,
så roligt med statistiken men ibland får jag lite panik då den sjunker då man inte har tid att blogga 😟
nouw.com/idasvardag