Mina bästa makeuptips

Inägget är i samarbete med Babyface.se

Hej vänner!

Äntligen tisdag och solen skiner. Dagen idag har jag längtat efter nu när senaste veckan har varit så uppbokad. Lite lugn och ro för att fixa och dona ska bli så skönt.

Det var längesedan jag la upp ett sminkinlägg nu. Kombinationen av kyla och stress gör att jag lätt får extremt torr hud (och ibland eksem) runt ögonen. När det är inne i ett skov använder jag inget smink alls eftersom det kliar hysteriskt då. Nu börjar det bli bättre på ögonlocken, men om det är en förkylning eller pollenallergi som spökar vet jag inte för nu kliar det i ögonen istället.

Min plan var att jag skulle lägga upp en helt ny sminkning idag, men för att låta ögonen vila har jag plockat fram bilder på en sminkning som jag gjorde för första gången 2017. Det har blivit en go to-look sedan dess. Eftersom det blir gamla bilder har jag inte heller listan på exakt vilka produkter jag har använt, så istället delar jag med mig av ett par av mina bästa tips för makeup.

  • Kamma ögonfransarna med en ren mascaraborste innan du lägger på mascara. Det gör det mycket lättare att få fina, separerade, fransar när du lägger på mascaran sen.

  • Öva på kvällen! De flesta av oss sminkar oss oftast när vi är på väg någonstans och har inte tid för att det inte ska bli bra direkt. På kvällen, innan du tvättar av sminket, är ett perfekt tillfälle att öva på en vingad eyeliner eller testa den där färgen på ögonskugga som du inte vågar chansa på annars. Det ska ju ändå tvättas av direkt!

  • Gör en så kallad fransmarkering på de övre fransarna genom att måla med en kajalpenna på vattenlinjen. Detta gör att fransarna ser mörkare och fylligare ut.

  • Jobba med lite färg och mjuka rörelser. Det är mycket enklare att lägga till än att ta bort när du har kommit en bit in i sminkningen. Se därför till att bygga upp färgerna lite i taget istället för att gå all in direkt.

  • Det finns inga rätt och fel! Det enda viktiga med smink är att du tycker att det är roligt och att du är nöjd med resultatet. Vill du ha blå rouge eller grönt läppstift? KBK! Lek, experimentera och ha kul!


Anna

Gillar

Kommentarer

Michelle ,
Superbra tips med sminkning sen jag blrjade med borstar med mascaran så har allt blivit så mkt bättre och inte bildat klumpar . 💕 snygg sminkning med btw
www.michellefrandell.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det är verkligen toppen! Tack snälla!
nouw.com/annaskarblom
Emma Engström,
Alla beautytips som man får är ju bara bra, älskar att läsa om sånt!! Måste säga att du har såå fina ögon och ögonfransar 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, men tusen tack! ❤️❤️
nouw.com/annaskarblom