Övar på att vara ledig

Hej mina vänner!

Hoppas att ni har en härlig lördag! För min del består dagen av att öva. Öva på att vara ledig.

För några veckor sedan sa jag upp mig från de sista jobbuppdragen som inte hade med mitt eget företag att göra. Det innebär att jag numera ska fokusera fullt ut på att driva min egen verksamhet och en gång för alla bygga upp en stabil grund att stå på på lång sikt. När jag tidigare har haft andra jobb vid sidan om har det mest känts som tillfälliga lösningar, samtidigt som mitt fokus har hamnat helt fel. När jag nu går in för mitt eget till 100% finns det två saker som jag verkligen måste ta tag i, som egentligen inte har med jobbet att göra, men som jag tror kommer att bli avgörande pusselbitar för att kunna driva en långvarig och framgångsrik verksamhet.

Det första är att börja träna. Mina arbetsuppgifter är stillasittande och statiska med hög belastning på rygg, nacke och axlar. Om jag ska klara av mitt jobb så är det av yttersta vikt att jag tar hand om min kropp, så att jag inte drabbas av värk som gör att jag inte längre kan utföra mitt arbete. Nu när jag äntligen börjar bli frisk från en dryg förkylning med halsont och hosta börjar det bli hög tid att skrida till verket med det.

Det andra, som ni säkert förstår av rubriken och inledningen, är att jag måste börja öva på att vara ledig. Ledig för mig i dagsläget innebär egentligen bara att jag inte är på jobbet. Däremot har jag alltid massor med saker som jag borde ta tag i hemma. Det är bokföring och marknadsföring, mail hit och mail dit, ständiga tankar och funderingar på hur jag ska lyfta mig till nästa nivå. Just nu är jag verkligen inne i ett flow där jag längtar till salongen och allt jag gör och tänker hemma har med det att göra. Och ena sidan är det ju bra att smida medan järnet är varmt, samtidigt känner jag att det är viktigt att redan nu ta stunderna då jag tillåter mig själv att koppa bort helt för att inte riskera att dra på så hårt att det till slut inte går längre. Igår övade jag genom att titta på en film och idag har jag legat i soffan och tittat på curling och skidor hela morgonen. Ganska skönt faktiskt, men nog lockar det att sätta sig och fixa lite på den där to do-listan med saker som behöver göras.

Vad gör ni idag?


Anna

Gillar

Kommentarer

Mrs.Kjellström,
så skönt för dig att vara lite ledig 😊
www.mrskjellstrom.se
Så viktigt att ta sig tid för återhämtning och vila ibland och släppa allt jobb
evahle.se