Passion Raspberrytini - Recept

Hej kompisar!

Den här veckan har dagarna verkligen gått i ett. Jag har åkt hemifrån tidigt på morgnarna och kommit hem sent på kvällarna, med fullt schema hela dagarna. Så himla roligt, men ärligt talat är det ganska skönt att få vara ledig idag och imorgon. Dagen hittills har jag spenderat åt att komma ikapp med bokföringen, svara på mail, beställa varor och ringa mitt försäkringsbolag för en årlig avstämning. Det är verkligen så skönt att bli av med ett gäng sådana uppgifter som jag har haft hängande över mig.

När jag satt och funderade lite över dagens inlägg slog det mig att jag har haft ett recept liggande bland mina utkast ett tag och idag när solen skiner ute så passar det ju utmärkt att jag delar med mig av en läskande (alkoholfri) sommardrink.

I julklapp fick jag boken Smarta Sötsaker utan socker, gluten och mjölk av min syster. I den finns alla möjliga recept på allt från kakor och efterrätter till smoothies och drycker. Bland annat hittade jag ett recept på en Blueberrytini som jag blev lite nyfiken på att prova. Det blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt. För det första hade jag inte alla ingredienser hemma (varav huvudingrediensen blåbär var en av dem som saknades) och fick därför improvisera lite med vad jag hade. För det andra så hände en olycka där silikonbandet från knivdelen trillade ner i mixern, allting läckte och locket gick inte att få av. Alltså, den där tjocka, sorbetliknande, konsistensen hann smälta innan jag fått upp drinken i glasen och ta bilder... MEN, gott blev det i alla fall och det här innebär att jag istället har ett alldeles eget recept att dela med mig av. Voilá!

Passion Raspberrytini
2 glas

125g frysta hallon
1 tärning fryst passionsfrukt (Jag köper fryst passionsfrukt från Garant på Willys)
1,5 dl äpplejuice
0,5 dl mineralvatten
0.25 tsk mald ingefära
Honung

Utförandet är inte svårare än att slänga ner allt i mixern och köra ett par varv. Jag kan tänka mig att det här blir sjukt gott att göra egen glass på också. Jag måste få tag i sådana där glassformar och testa att frysa in.... Eller kanske till och med göra en riktig sommardrink av när vädret bjuder på varma kvällar.

Anna

  • Recept

Gillar

Kommentarer

moiii
moiii,
Bra nu i sommar! Tack för recept 😊
nouw.com/moiii
Junitjej,
Mums, så gott det låter! Jag måste testa detta! Tack för receptet.
www.junitjejen.se