Sopot - Fine Dining, beach club och Burak Yeter

Hej på er!

Förutom Gdansk hade vi även på förhand bestämt att vi skulle ta en tur till Sopot, som ligger precis vid stranden på Polska Rivieran. Vädret var tyvärr lite ostadigt, så det blev aldrig att vi packade med oss bikinis för sol och bad. Istället fick vi uppleva fine dining och på beach cluben Zatuka Sztuik, där vi egentligen hade tänkt hänga dagtid blev det istället en kväll för nattklubb.

Monte Cassino

Monte Cassino är en gata som går genom Sopot, med många mysiga caféer, restauranger och butiker. Här finns även Krzywy Domek, som är ett otroligt häftigt, oregelbundet format, hus som räknas till en av Sopots sevärdheter. Det kan jag gott förstå, då det verkligen ser photoshopat ut. Så coolt! På insidan finns ett köpcenter, som man kan besöka om man är sugen på lite shopping. Det hann vi dessvärre inte med den här gången, då vi hade bokat bord på restaurang.L'entre Villes

Ett tips som vi fått, och absolut inte ville missa, var att äta middag på L'entre Villes. Detta är en fine dining-restaurang som ligger en liten bit utanför centrala Sopot. Vilken upplevelse att få se servitörer med vita handskar, få maten serverad under klosh och njuta av tonerna från en livespelande pianist. Priserna var väldigt bra jämfört med hemma. För huvudrätt till tre personer, en flaska vin, varsitt glas champange, två efterrätter och två koppar kaffe betalade vi totalt motsvarande ungefär 2100 kr. Helt klart värt sett till hela upplevelsen.

Maten var fantastisk! Jag åt torskfilé med chorizo och musslor. Till efterrätt blev det en Pavlova.

Zatuka Sztoki

En av de varmaste rekommendationerna vi hade fått var att besöka Zatuka Sztoki Beach Club, Som tidigare nämnt var vädret lite ostadigt, men ett besök dit gjorde vi i alla fall och spanade in den fina stranden. Jag hade ingen aning om att det fanns så fina stränder i Polen!

När vi var där och spanade lite såg vi affischer om att den kända DJn Burak Yeter skulle spela på kvällen (jag ska erkänna att jag hade noll koll på honom, men Annika och Linda var helt till sig). Lite sådär spontant bestämde vi oss därför för att ta oss tillbaka till Zatuka Sztoki efter att vi ätit middag. Det är en rätt härlig upplevelse att sitta på stranden och dricka drinkar medan musiken dunkar på insidan.

Väntan på att Burak Yeter skulle spela blev ganska lång, då han till slut inte gick på förrän kl 02.00. Det var rätt fräckt att se honom när han började spela Tuesday och jag förstod att det var någon vars musik jag faktiskt hört, även om jag inte är sådär jättebra på House. Dessutom satte den långa väntan mig i ett utmärkt förhandlingsläge för att få in lite sminkshopping också under vår sista dag!


Anna

Gillar

Kommentarer

sandra,
jag hade inte en aning om att de skulle vara så fint där, överallt. Eller så är de dina bilder som gör de extra fint 😃
www.teamkjellstrm.blogg.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det var verkligen helt otroligt. Jag tyckte att det var svårt att fånga på bild hur häftigt det var, så jag blev väldigt glad av din kommentar 😊
nouw.com/annaskarblom
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men wow vad det ser fantastiskt ut!! <3
nouw.com/matildaberlin
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det var verkligen heelt underbart!
nouw.com/annaskarblom
sofialjohansson
sofialjohansson,
Oh, allt ser vekligen helt underbart ut☺️
nouw.com/sofialjohansson
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det var det verkligen!
nouw.com/annaskarblom
charlottelinden
charlottelinden,
Tack för bra tips!! 😃
nouw.com/charlottelinden
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Tack själv 😊
nouw.com/annaskarblom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men wow det ser helt fantastiskt ut! Älskar dina inlägg, så himla roliga att läsa 😊
nouw.com/sofialissmyr
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men åh, så glad jag blir! Tusen tusen tack <3
nouw.com/annaskarblom
Trisiaa
Trisiaa,
åhh så härligt!! 😃
nouw.com/trisiaa
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det var det verkligen!
nouw.com/annaskarblom
Så himla mysigt det verkar, känner mig så himla sugen på en resa dit. Är så krångligt härifrån bara :/
www.saramadeleine
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det var helt underbart. Det går ju att flyga dit där också 😊
nouw.com/annaskarblom
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Men oj ... det där huset, hur lyckas man bygga det så.. Häftigt =)
nouw.com/frökenrödlök
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Visst är det häftigt? 😊 Så imponerande!
nouw.com/annaskarblom